Vienas Musko žodis vėl žemyn pasiuntė bitkoinų vertę - kriptovaliutų gerbėjai niršta  (2)

„Tesla“ atsisakė atsiskaitymų bitkoinais ir šiuo pranešimu supykdė daug žmonių, investavusių į šią kriptovaliutą. Tačiau, pasirodo, tai dar nebuvo pabaiga - Muskas vienu žodžiu pasiuntė „Bitcoin“ vertę žemyn.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2021-05-17 Vienas Musko žodis vėl žemyn pasiuntė bitkoinų vertę - kriptovaliutų gerbėjai niršta  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Tesla“ prieš porą mėnesių paskelbė, kad priims atsiskaitymus bitkoinais ir investavo į šią valiutą 1,5 milijardus dolerių. Tačiau neseniai šių planų buvo atsisakyta dėl didžiulio „Bitcoin“ valiutos poveikio aplinkai (iš esmės, dėl milžiniško jos energijos poreikio). „Tesla“ pareiškimas sujaukė kriptovaliutų rinkas ir „Bitcoin“ vertė smuko žemyn. Dėl to kriptovaliutų mėgėjai, ypač tie, kurie investavo į „Bitcoin“, labai supyko ant Musko ir ėmė spjaudytis purvais.

Visa tai galima suprasti. Tačiau jei tavo investicijų rimtumas priklauso nuo su jomis nesusijusio žmogaus nuomonės, turėtum tokią riziką įvertinti kaip labai aukštą.

 

Šiandien „Twitter“ vėl užvirė nuo Elono Musko ir bitkoinų. Vienas naudotojas pareiškė, kad suprastų, jei „Tesla“ parduotų jai priklausančius bitkoinus, nes Muskas sulaukia tiek daug neapykantos. Muskas atsakė vienu žodžiu „Tikrai“ (angl. „Indeed“). Ir „Bitcoin“ vertė kone iš karto krito 20 %.

Kai kurie žmonės baisiai pyko ir maldavo Muską nebekalbėti apie bitkoinus. Kiti retoriškai klausė, ar neįmanoma priversti milijardierių pasitraukti iš šios temos. Treti laikėsi pakankamai ramiai, suprasdami, kad pranešimų socialiniuose tinkluose poveikis yra trumpalaikis.

 

Muskas patikslino, kad „Tesla“ savo bitkoinų nepardavė. Jei parduotų, tai jų vertė iš karto kristų daug labiau. „Tesla“ ketina pasilaikyti tuos bitkoinus, kuriuos turi, kad nepakenktų rinkai. Ir, kai kriptovaliutų kasimas bus švaresnis, ši programa galės būti atnaujinta.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(52)
(7)
(45)

Komentarai (2)