Po Elono Musko pranešimo – gerbėjų įniršis: bitkoino vertė smigo žemyn  (35)

Trečiadienio vakarą „Tesla“ generalinis direktorius Elonas Muskas paskelbė, kad automobilių gamintojas nebepriims mokėjimų bitkoinais, praėjus vos keliems mėnesiams po to, kai jis pirmą kartą pradėjo priimti atsiskaitymus kriptovaliuta.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2021-05-14 Po Elono Musko pranešimo – gerbėjų įniršis: bitkoino vertė smigo žemyn  (35)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šis žingsnis sukėlė ažiotažą bitkoino bendruomenėje ir lėmė kriptovaliutos vertės kritimą. Turintys bitkoinų asmenys apkaltino Eloną Muską manipuliavimu rinka.

„Tai milijardierius, kuris ir toliau naudos kriptovaliutą kaip investicinę priemonę, kad uždirbtų daugiau pinigų. Jūs esate pamišėlis, jeigu manote, kad jis to daugiau nebedarys“, – rašė socialinio tinklo Reddit vartotojas.

Susirūpino klimato kaita

Paskutiniame savo pranešime Elonas Muskas nurodė su bitkoinų kasyba susijusį aplinkos niokojimą kaip priežastį sustabdyti atsikaitymus kriptovaliuta, kol jis ir „Tesla“ suras tvaresnę alternatyvą.

„Mes esame susirūpinę dėl sparčiai didėjančio iškastinio kuro panaudojimo bitkoinų kasybai ir sandoriams. Nors kriptovaliuta savaime yra gera idėja, ji negali taip brangiai kainuoti aplinkai", – rašė Elonas Muskas.

Lyg vakar gimęs

 

Kaip daugelis socialiniuose tinkluose pastebi, Elonas Muskas tarsi vakar gimęs. Toks įspūdis, jog ilgametis kriptovaliutų gynėjas Elonas Muskas tik dabar sužinojo apie šiltnamio efektą sukeliančias emisijas, susijusias su bitkoinų kasyba. Juk Muskas per visą savo karjerą atidžiai stebėjo energetikos problemas, o didelė „Tesla“ verslo dalis tenka anglies kreditų pardavimams.

„Jie parduoda anglies kreditus kitoms automobilių kompanijoms, kad galėtų ir toliau gaminti iškastinį kurą deginančius automobilius“, rašė kitas Reddit vartotojas.

 

„Tesla“ automobiliai yra atsitiktiniai gamintojo verslui, kuris parduoda anglies kreditus“, – pridūrė jis. – Be to, jis uždirbo daug daugiau pinigų iš bitkoinų nei iš automobilių ar anglies kreditų pardavimo“.

Bitkoino vertė smuko beveik 17 proc.

Kaip ir reikėjo tikėtis, kriptovaliutų rinka skaudžiai sureagavo į Elono Musko pranešimą. Lyginant su diena prieš Muskui paskelbiant šią žinią, bitkoino vertė smuko kone 17 proc.

Tai tik parodo, kokią įtaką Muskas turi visai kriptovaliutų rinkai ir, kad niekas negali numatyti kito milijardieriaus žingsnio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(80)
(7)
(73)

Komentarai (35)