Smūgis žemiau juostos: per mėnesį bitkoino vertė smuko per pusę – „Etheruem“ ir „Dogecoin“ savininkai taip pat graužia nagus  (51)

Vos per mėnesį bitkoino vertė smuko per pusę. Staigus sukrėtimas sukėlė didelių biržų, tokių kaip „Coinbase“ ir „Binance“, veiklos sutrikimus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po to, kai trys Kinijos remiamos organizacijos socialinėje žiniasklaidoje paskelbė įspėjimą dėl bitkoinų, nurodydamos, kad vartotojai neturės apsaugos nuo nuostolių, atsirandančių dėl kriptovaliutų investavimo sandorių, antradienį kriptovaliuta nukrito iki mažiau nei 34 000 JAV dolerių, pranešė BBC.

Tai pirmas kartas per pastaruosius tris mėnesius, kai kriptovaliuta pasiekė tokį žemą lygį ir milžinišką skirtumą nuo praėjusio mėnesio, kai valiutos vertė siekė 64 000 JAV dolerių.

Praėjusią savaitę bitkoino vertė sumažėjo daugiau nei 10 % po to, kai automobilių gamintoja „Tesla“ pareiškė, kad nebepriims mokėjimų bitkoinais už savo transporto priemones. Po antradienio naujienų „Etheruem“ ir „Dogecoin“ taip pat prarado atitinkamai 25 % ir 29 %.

Įspėjimus skelbiančios organizacijos yra Nacionalinė Kinijos interneto finansų asociacija, Kinijos bankų asociacija ir Kinijos mokėjimų ir tarpuskaitos asociacija. Kinija jau kurį laiką bando kovoti su kriptovaliutomis.

Ar Vakarų šalys paseks šiuo pavyzdžiu?

 

Neilas Wilsonas iš „Markets.com“ sakė BBC, kad „Kinija kurį laiką darė spaudimą kriptovaliutų erdvei, tačiau tai žymi sustiprėjimą – kitos šalys gali tuo pasekti dabar, kai centriniai bankai žengia link savo skaitmeninių valiutų. Iki šiol vakarų reguliuotojai buvo gana atsipalaidavę dėl bitkoino, tačiau tai gali greitai pasikeisti“.

Tuo tarpu „Coinbase“, „Binance“ ir kitos pagrindinės kriptovaliutų biržos dėl bitkoino perversmo turėjo veiklos sutrikimų, rašo „The Independent“. Internetinės bankininkystės programos, siūlančios prekybą kriptovaliuta, taip pat pranešė, kad turi problemų.

Atrodo, kad šios naujausios naujienos atsirado iš niekur, nes buvo pranešimų, kad bitkoinai išliko saugi investicija visos pandemijos metu. Profesoriaus Stanisławo Drożdżo vadovaujama mokslininkų grupė iš Lenkijos mokslo akademijos (IFJ PAN) Branduolinės fizikos instituto, įvertino kriptovaliutų rinkos elgseną, reaguodama į koronaviruso sukeltą ekonominę situaciją.

 

„Dėl savo virtualumo dauguma potencialių rinkos dalyvių vis dar suvokia kriptovaliutas kaip gana savitus daiktus. Krizės metu, ekonominės ir politinės suirutės metu žmonės naudojasi finansiniais ištekliais, kuriuos laiko patikimesniais. Tačiau mūsų palyginimai parodė, kad užfiksuoti patikimi instrumentai patyrė kritiškiausius momentus, o kriptovaliutos elgėsi kur kas stabiliau“, – sakė profesorius Drożdžas.

Dar 2020 m. balandžio mėn. buvo spėjama, kad bitkoinui vis tiek gali būti geri metai, kuriais pasieks 100 tūkst. dolerių vertę už vieną monetą. Tačiau tie, kurie rizikavo spėti, kad kriptovaliuta gali pasiekti tokį aukštą lygį, neatsižvelgė į Kinijos represijas ar „Tesla“ nuomonės pasikeitimą. Šie du įvykiai, atrodo, sutrukdė tolesniam kriptovaliutos augimui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(42)
(14)
(28)

Komentarai (51)