Rusija kuria revoliucinį hibridinį elektrinį skraidantį automobilį, išsiskiriantį viena unikalia savybe – pirmieji bandymai numatyti jau kitais metais (Video)  (35)

Pirmasis skraidančio automobilio skrydis turėtų įvykti 2022 m.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Skraidančių automobilių tendencijos toliau plinta, o tai dar labiau skatina neseniai paskelbtas Rusijos pranešimas apie būsimą „Cyclocar“ prototipą.

Federalinės vyriausybės pranešime spaudai (rusų kalba) buvo išdėstyti tolesni skraidančio automobilio vystymo žingsniai, įskaitant bandomuosius skrydžius 2022 m., ir tikintis pradėti gamybą iki 2024 m.

„Cyclocar“ yra hibridinis elektrinis autonominis lėktuvas, kurį varo į priekį keturi cikliniai sraigtai (traukos vektoriai). Todėl automobilis neturės sparnų.

Transporto priemonė, kurios maksimali naudingoji apkrova yra 600 kg, galės pervežti iki šešių keleivių.

 

Praėjusiais metais buvo sėkmingai išbandyta nedidelio masto versija, sverianti apytiksliai 60 kg, pranešė TASS.

Kitų metų prototipas bus pilno dydžio versija, kurios matmenys – 6,2 x 6 metrai, maksimalus greitis - 250 km/val., įveikiamas nuotolis – 500 km. Ši versija bus visiškai elektrinė, o hibridinė versija pasirodys vėliau.

Kadangi jis yra toks kompaktiškas ir turi 360 laipsnių besisukančius traukos vektorius, jį turėtų būti lengva valdyti. Skraidyklė taip pat veiks itin tyliai – tai gali būti naudinga kariniais tikslais ar skrendant virš miesto zonų.

 

Sukurtas atsižvelgiant į įvairius tikslus, „Cyclocar“ galės nusileisti ant paviršių su 30 laipsnių nuolydžiu ir prisitvirtinti ant vertikalių paviršių. Planuojama, kad skraidantį automobilį būtų galima naudoti tiek civiliniais, tiek kariniais tikslais, įskaitant greitą judėjimą mieste, paiešką ir gelbėjimą, policijos darbą, gaisrų gesinimą, turizmą, žvalgybą, transportavimą į mūšio lauką ir kt.

Panašu, kad pastaruoju metu sulauksime vis daugiau naujienų apie skraidančius automobilius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(33)
(13)
(20)

Komentarai (35)