„Kit 300“ - visiškai kitoks ateities kamufliažas: ši Izraelyje kuriama medžiaga karius gali paversti praktiškai nematomais  (1)

Izraelis su gynybos įrangos kompanija „Polaris Defense“ kuria naujo tipo kamufliažą. „Kit 300“ sistema karius pavers praktiškai nematomais tam tikrais įrenginiais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žmonės yra šiltakraujai gyvūnai. Tai reiškia, kad mūsų kūnas yra šiltas - jis skleidžia plika akimi nematomus infraraudonuosius (IR) spindulius. Žvalgyboje šia žmogaus savybe naudojamasi jau labai seniai. Priešo pajėgų judėjimą galima sekti per atstumą tiesiog stebint jų paliekamus IR pėdsakus. Įvairi šarvuota technika, žinoma, irgi skleidžia nemažai šilumos, bet tai - atskira problema.

Kaip paslėpti žmones nuo IR jutiklių? Žinoma, yra nemažai įvairių izoliacinių medžiagų, bet jos stipriai riboja mobilumą. Tačiau „Kit 300“ yra kiek kitoks sprendimas.

Tai - iš skirtingų metalų, mikropluošto ir polimerų sukurta medžiaga, efektyviai maskuojanti karių IR pėdsakus. Ši medžiaga taip pat efektyviai izoliuoja žmogaus kūno šilumą, neleisdama IR spinduliams pasprukti. Tačiau, priešingai nei kiti panašūs sprendimai, „Kit 300“ yra lengva ir tvirta - lengvai integruojama į ypatingas misijas vykdančių karių aprangą.

 

Žinoma, be jokios abejonės „Kit 300“ veikia ir kaip įprastas kamufliažas. Tačiau didžiausias jos privalumas - galimybė pasislėpti nuo IR kameras naudojančių dronų ir kitos technikos. Įprasti metodai, leidžiantys karius pamatyti tamsoje, neleis stebėti „Kit 300“ sistemą naudojančių karių - tai bus ypač svarbu vykdant slaptas operacijas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(19)
(2)
(17)

Komentarai (1)