„Apple“ praranda pozicijas? Amerikiečių kompanija nebėra antras didžiausias telefonų pardavėjas pasaulyje  ()

„Apple“ nėra didžiausias telefonų gamintojas pasaulyje ir jūs tai žinote - ši karūna priklauso „Samsung“. Tačiau kurį laiką „Apple“ laikėsi antroje pozicijoje - „iPhone“ yra labai populiarus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Samsung“ priklauso net 19 % išmaniųjų telefonų rinkos. Ir nesunku suprasti, kodėl Pietų Korėjos bendrovei taip sekasi - „Samsung“ turi labai plačią išmaniųjų gamą, kurioje yra ir labai pigių biudžetinių modelių, ir brangių įrenginių, ir išskirtinai įdomių sulankstomų telefonų. Iš esmės, jei jums reikia išmaniojo telefono, „Samsung“ tikriausiai turi ką pasiūlyti.

Nebent jums reikia ne šiaip išmanaus telefono, o „Apple“ produkto. Daug žmonių yra šios kompanijos gerbėjai ar tiesiog įsilieja į „Apple“ ekosistemą ir nori ją efektyviai išnaudoti. Tai padėjo „Apple“ laikytis antroje išmaniųjų telefonų gamintojų lentelės vietoje, nors „Apple“ gama nėra tokia plati, kaip „Samsung“. „Apple“ šiuo metu priklauso 14 % rinkos dalis. Per pastaruosius metus „Apple“ išmaniųjų telefonų divizija patyrė 1 % augimą, „Samsung“ paaugo 15 % (ir ne, tai nereiškia, kad anksčiau „Samsung“ turėjo tik 4 % rinkos), bet nei viena šių kompanijų neaugo taip kaip „Xiaomi“.

„Apple“ nebėra antras išmaniųjų telefonų gamintojas pasaulyje. Dabar tai - kinų technologijų milžino „Xiaomi“ vieta. „Xiaomi“ išmanieji per metus ūgtelėjo 83 % ir dabar kompanijai priklauso 17 % išmaniųjų rinkos. Kodėl?

 

Na, „Xiaomi“ Kinijoje turi labai stiprų įvaizdį. Aukštesnės klasės „Xiaomi“ telefonai turi panašią socialinio statuso simboliką kaip „iPhone“ (ir taip, tai kvaila, bet tiesa). Be to, „Xiaomi“ irgi turi labai plačią gamą, o ir dizainai yra stilingi ir, dabar, pakankamai originalūs. Galiausiai, „Xiaomi“ konkurentus dažniausiai pribaigia žemesne kaina.

 

Iš tikrųjų, nemaža „Xiaomi“ augimo dalis nebuvo pigiausi telefonai. „Mi 11 Ultra“ yra labai populiarus, nors ir toli gražu ne pigiausias. „Xiaomi“ yra nepaprastai populiari Kinijoje ir kitose Azijos šalyse, bet kompanija auga ir kitose rinkose.

Gegužę JAV buvo priimtas sprendimas neišstumti „Xiaomi“ - kompanija išvengė „Huawei“ likimo. Buvo nuspręsta, kad „Xiaomi“ nėra susijusi su Kinijos kariuomene ar žvalgybos institucijomis, todėl kompanija ir toliau gali varžytis „Apple“ namų rinkoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(30)
(6)
(24)

Komentarai ()