Šviesa tunelio gale: pagaliau „Tesla“ skelbia džiugias žinias laukiantiems elektrinio „Tesla Semi“ (Video)  (4)

Po daugybės vėlavimų „Tesla“ pagaliau ketina pradėti gaminti elektrinį „Tesla Semi“ vilkiką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Tesla Semi“ pagal Amerikos klasifikaciją priskiriamas prie aštuntos klasės vilkikų, galinčių vežti pačius sunkiausius krovinius. Ir nors keliuose jau matome elektrinius sunkvežimius, nė vienas jų neturi specifikacijų, leidžiančių gabenti krovinį tolimesnį nuotolį, kaip tai žada perspektyvus „Tesla Semi“ vilkikas.

Pristatydamas „Tesla Semi“ 2017 m., automobilių gamintojas teigė, kad aštuntos klasės elektrinis vilkikas, galintis gabenti 36 tonų krovinį, bus dviejų versijų – 480 km ir 800 km diapazono, atitinkamai už 150 000 ir 180 000 JAV dolerių.

Visgi, „Tesla Semi“ gamyba labai vėlavo. 2017 m. „Tesla“ teigė, kad elektrinis vilkikas pasirodys 2019 m., vėliau planai kėlėsi į 2020 m., ir štai – 2021 m. iš tikrųjų ledai ima judėti.

Šaltinių teigimu, varančiųjų ašių gamybos linija yra paruošta, o prieš pradedant gamybą, pagrindinė surinkimo linija galutinai derinama. Tai yra vienas iš paskutinių žingsnių prieš pradedant gaminti visiškai elektrinį sunkvežimį.

 

„Tesla“ jau samdo „Tesla Semi“ techninės priežiūros specialistus Kalifornijoje ir Ontarijuje (Kanadoje), tad tikėtina, jog pirmieji pristatymai vyks tuose regionuose.

Elektrinis „Tesla Semi“ vilkikas jau atkreipė „Walmart“, „Pepsico“ ir sunkvežimių kompanijų dėmesį. Neabejojama, kad „Tesla Semi“ taps postūmiu kitiems gamintojams elektrifikuoti savo sunkvežimius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(3)
(17)

Komentarai (4)