Telefonų gamintojai melavo išsijuosę: daug reklamuota funkcija – nieko verta?  (10)

Viena didžiausių „Android 10“ naujovių, pasirodo, esanti visiškas šnipštas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Viena didžiausių „Android 10“ naujovių buvo tamsusis režimas (angl. dark mode). Atnaujinus išmanųjį telefoną į šią programinės įrangos versiją, pradėta siūlyti pereiti prie tamsiojo režimo. Reklamuodami naują funkciją kūrėjai kalbėjo apie tai, kad tamsusis režimas turi daugybę privalumų.

Tarp privalumų yra patogumas dirbti su išmaniuoju telefonu vakare ir naktį, taip pat OLED ekranuose juodai spalvai atvaizduoti nereikalingas papildomas apšvietimas ir tai leidžia sumažinti akumuliatoriaus energijos suvartojimą.

Tačiau Amerikos Purdue universiteto mokslininkai priėjo prie išvados, kad kalbos apie darbo trukmės pailgėjimą yra pernelyg perdėtos.

Jie atliko tyrimą, kuris parodė, kad tamsusis režimas yra naudingas tik tada, kai pereinama iš šviesios aplinkos su 100 proc. ryškumu. Tačiau gudrybė ta, kad dauguma „Android“ telefonų savininkų paprastai naudoja 30–50 % ekrano ryškumą. Šiuo atveju tamsusis režimas leidžia sutaupyti tik 3–9 % baterijos energijos. O tai nėra dideli skaičiai, tad vartotojas vargu ar pajus kokią naudą.

 

„Kuomet visa industrija skubėjo pritaikyti tamsųjį režimą, daugelis neturėjo įrankių, kurie leistų tinkamai pamatuoti energijos sunaudojimo pagal ekrano taškus“, – teigė elektronikos ir kompiuterių inžinierius Charlie Hu. „Tačiau dabar mes jau galime suteikti reikiamus įrankius programėlių kūrėjams“.

Taigi, tamsiojo režimo nauda labai pervertinta ir išgirta, tačiau, net jei ir nesutaupysite baterijos energijos, tamsusis režimas naudingas telefonu naudojantis naktį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(27)
(20)
(7)

Komentarai (10)