LG pirmą kartą 100 metrų atstumu perdavė duomenis 6G technologija  (3)

Kol dar 5G nėra visuotinai naudojamas, jau rengiamasi 6G. Kol kas nedrąsiais žingsneliais, tačiau teisinga linkme.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2021-08-24 LG pirmą kartą 100 metrų atstumu perdavė duomenis 6G technologija  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

LG Electronics pranešė apie Berlyne sėkmingai atliktą duomenų perdavimo eksperimentą terahercų (THz) dažnių ruože rekordiniu šiai technologijai atstumu — 100 emtrų. Eksperimentas atiktas drauge su inžinieriais iš Fraunhoferio draugijos (Fraunhofer-Gesellschaft), stambiausios Europoje taikomųjų tyrimų laboratorijos. Išbandyta sistema taps 6 G technologijos pagrindu. Naują bevielio ryšio standartą standartizuoti planuojama jau 2025 metais.

Kaip paaiškino kūrėjai, vienas iš didžiausių 6G tinklų iššūkių kyla dėl trumpo veikimo nuotolio ir galios mažėjimo tarp signalo siuntimo ir priėmimo antenų. Todėl būtina sukurti stiprintuvus, užtikrinančius stabilų signalą ultraplačiajuosčio ryšio signalo diapazone. Anksčiau inžinieriams to pasiekti nepavykdavo, tačiau vokiečoų mokslininkams pavyko sukurti patikimą stiprintuvą, kuris šią problemą išsprendė ir užtikrino eksperimento sėkmę.

 

Naujasis stiprintuvas generuoja stabilų išvesties signalą iki 15 dBm dažnių diapazone nuo 155 iki 175 GHz. LG kompanija panaudojo su adaptyvaus spindulio formavimo (adaptive beamforming) technologija, keičiančia spindulio kryptį pagal siųstuvo ir imtuvo tarpusavio padėtį, o taip pat antenų perjungimą (high gain antenna switching). Ši sistema sujungia kelių stiprintuvų signalus ir perduoa duomenis imtuvo antenai.d

 

Pranešdami apie sėkmingus bandymus, LG atstovai dar pažymėjo, kad 6G technologija bus standartizuota 2025 m., o komercializuota — dar per keturis metus, iki 2029-ųjų. IT giganto nuomone, 6G taps esminiu „Visko interneto“ (Ambient Internet of Everything) — naujos technologijos, pagerinsiančios vartotojų gyvenimo kokybę ir paspartinsiančios daugelio sričių verslo raidą – esminiu komponentu. Kompanija taip pat paminėjo, kad jau netrukus technologijos taps jautresnėmis, adaptyvesnėmis ir autonomiškesnėmis.


hightech.plus

(27)
(2)
(25)

Komentarai (3)