Moteris apkaltino „Tesla“ bjauriu seksualiniu priekabiavimu: „Po beveik trejus metus trunkančio priekabiavimo – tai beveik nužmogina jus“  ()

Moteris padavė į teismą „Tesla“ po to, kai dirbdama įmonėje tariamai patyrė beveik kasdienį seksualinį priekabiavimą, bet negavo jokios pagalbos, nors pranešė apie savo problemas įmonės vadovams ir žmogiškųjų išteklių valdymo skyriui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jessica Barraza, „Tesla Model 3“ gamybos darbuotoja, ketvirtadienį padavė elektromobilių bendrovę į teismą, rašo „The Washington Post“.

Savo ieškinyje ji teigia, kad jos bendradarbiai elgėsi šlykščiai. Pasak jos, Fremonto (Kalifornija) gamykloje bendradarbiai laidydavo nepadorius komentarus ir liesdavo ją be jos sutikimo.

„Po beveik trejus metus trunkančio priekabiavimo tai atima jūsų saugumo jausmą – tai beveik nužmogina jus“ – „The Washington Post“ sakė Barraza.

Košmariškos sąlygos

Ieškinyje teigiama, kad ji patyrė „košmariškas sąlygas“, kurias sukėlė „siaučiantis seksualinis priekabiavimas „Tesla“ gamykloje“. Ji taip pat kaltina kompaniją skatinant „frat house“* aplinką, o ne „pažangiausią įmonę San Francisko įlankos centre“.

 

Jos teiginius patvirtino keli kiti „Tesla“ darbuotojai, kurie „The Washington Post“ sakė, kad jie buvo kelių Barrazos aprašytų incidentų liudininkai. Tačiau atrodo, kad problema yra ne tik šioje konkrečioje gamykloje, nes kitų „Tesla“ gamyklų darbuotojai taip pat pateikė savo pretenzijas.

„Nežinau, ar tiems vaikinams tenka dirbti po 12 valandų, ar kas tai yra – jie tiesiog elgiasi taip, lyg niekada ten nebūtų matę merginų ar panašiai“, – „The Washington Post“ sakė Alisa Blickman, netoliese esančios „Tesla“ gamyklos darbuotoja. „Ten tikrai jautiesi kaip mėsos gabalas“.

Vadovybės įtaka

Barraza atkreipia dėmesį į „Tesla“ generalinį direktorių Eloną Muską, padėjusį skatinti ir plėtoti tokią toksišką kultūrą – konkrečiai cituodama Musko pokštą „Twitter“, kuriame jis pasiūlė sukurti „T.I.T.S universitetą“.

 

„Tai nėra geras pavyzdys gamyklai – tai beveik atrodo kaip… „Jis apie tai tviteryje rašo, viskas turi būti gerai“, – sakė ji. „Tai nesąžininga mano, mano šeimos ir kitų ten dirbančių moterų atžvilgiu.“

*„Frat house“ – namas, kuriame gyvena kolegijos ar universiteto brolija. Tokiu pačiu pavadinimu sukurtas dokumentinis filmas apie tamsiąją brolijos gyvenimo pusę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(10)
(2)

Komentarai ()