[Karšta tema] Įtampa tarp Ukrainos ir Rusijos slūgsta? Rusija atitraukia dalį karių nuo sienos: jie tai laiko savo pergale (Video)  (23)

Rusija teigia atitraukianti dalį savo karių iš netoli Ukrainos po to, kai sustiprėjo baimės dėl galimos invazijos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-02-15 [Karšta tema] Įtampa tarp Ukrainos ir Rusijos slūgsta? Rusija atitraukia dalį karių nuo sienos: jie tai laiko savo pergale (Video)  (23)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos gynybos ministerija pranešė, kad didelio masto pratybos tęsiasi, tačiau kai kurie daliniai grįžta į savo bazes. Ji nenurodė, kiek jų išvyksta, ir kol kas neaišku, ar tai sumažins įtampą.

Prie Ukrainos sienos sutraukta daugiau nei 100 000 Rusijos karių. Rusija visada neigė, kad planuoja ataką.

Gynybos ministerijos pranešime, kurį perdavė Rusijos žiniasklaida, sakoma, kad ji išveda dalį karių, vykdančių pratybas karinėse apygardose, besiribojančiose su Ukraina.

„Kaip planuota, buvo surengtos kelios kovinio rengimo pratybos“, – sakė Gynybos ministerijos atstovas Igoris Konašenkovas.

Kai kurios pratybos tęsiamos, pavyzdžiui, didelės bendros Rusijos ir Baltarusijos pratybos, kurios turi baigtis vasario 20 d.

Ar Rusijos žingsnio pakaks numalšinti įtampą, kol kas nežinoma. JAV perspėjo, kad Rusijos invazija gali įvykti bet kuriuo metu.

 

Rusija siekė garantijų, kad Ukrainai nebus leista prisijungti prie NATO, ką JAV ir jos sąjungininkės atmetė.

 

Tačiau Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė spaudai Marija Zacharova sakė, kad ši diena „įeis į istoriją, nes tą dieną žlugo Vakarų karo propaganda. Jie buvo sugėdinti ir sunaikinti nepaleidus nė vieno šūvio“.

 

Antradienį tęsiamos diplomatinės pastangos sumažinti krizę, o Vokietijos kancleris Olafas Scholzas susitiks su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu.

 

Tikėtina, kad jis pakartos perspėjimą, kad Rusijai gresia griežtos sankcijos, jei įsiverš į Ukrainą.

 

M. Scholzas sulaukė kritikos dėl atsako į įtampą. Nesitikima, kad jis atsisakys dujotiekio „Nord Stream 2“, kuriuo Rusijos dujos bus tiekiamos į Vakarų Europą, nors JAV prezidentas Joe Bidenas teigė, kad projektas bus sustabdytas, jei Rusija įsiveržtų į Ukrainą.

Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmitrijus Kuleba sako, kad Rusija turi atitraukti visas likusias pajėgas nuo bendros šalių sienos.

„Turime taisyklę: netikėk tuo, ką girdi, tikėk tuo, ką matai“, – pasakė ministras žurnalistams po pranešimų, kad kai kurie Rusijos kariai grįžta į bazę. „Kai pamatysime pasitraukimą, tikėsime deeskalavimu“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(2)
(14)

Komentarai (23)