[Žinios trumpai] Saudo Arabijoje šis darbas pirmą kartą siūlomas moterims – į 30 vietų pretenduoja 28 000 kandidačių  ()

Tai pirmas kartas konservatyvioje musulmonų karalystėje, kai toks darbas siūlomas moterims.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Geležinkelio bendrovė, samdanti 30 moterų traukinių mašinisčių Saudo Arabijoje, teigia gavusi 28 000 paraiškų.

Laimėjusios kandidatės po metus trukusių mokymų greitaisiais traukiniais važiuos tarp šventųjų miestų Mekos ir Medinos.

Dešimtmečius Saudo Arabijoje moterų darbo jėgos lygis buvo vienas žemiausių pasaulyje. Tačiau pastaraisiais metais vyriausybė dėjo pastangas, kad padidintų dirbančių moterų skaičių, vykdydama sosto įpėdinio princo Mohammedo bin Salmano planą diversifikuoti nuo naftos priklausomą ekonomiką.

Princas įgyvendino daugybę socialinių reformų, įskaitant draudimo moterims vairuoti panaikinimą ir įstatymų sušvelninimą, kad moterys galėtų laisvai keliauti be vyrų palydos.

Dėl tokių pokyčių moterų dalyvavimas darbo rinkoje per pastaruosius penkerius metus išaugo beveik dvigubai – iki 33 proc., o praėjusių metų pirmąjį pusmetį į darbo rinką pateko daugiau moterų nei vyrų.

 

Nepaisant didelių socialinių reformų, Saudo Arabijos moterys vis tiek turi gauti vyro globėjo sutikimą tuoktis ar gauti tam tikras sveikatos priežiūros paslaugas.

Žmogaus teisių aktyvistai teigia, kad moterys ir toliau susiduria su diskriminacija dėl santuokos, šeimos, skyrybų ir sprendimų, susijusių su vaikais.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(0)
(7)

Komentarai ()