[Žinios trumpai] Visi norintys gali išbandyti skaitmeninį ginklą, nukreiptą į Rusijos svetaines  (12)

Nežinoma programuotojų grupė sukūrė interneto svetainę, leidžiančią žmonėms dalyvauti DDos atakose prieš Rusijos svetaines, kurios, kūrėjų teigimu, skleidžia dezinformaciją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Savo tituliniame puslapyje „Stop Russian Desinformation“ skelbia:

Oficialios žinios Rusijos Federacijoje yra kupinos propagandos ir transliuoja melagingą informaciją apie įvykius Ukrainoje. Manome, kad geriau jas uždaryti ir leisti žmonėms pereiti prie tikrų naujienų.

Atidarykite šį puslapį savo įrenginiuose. Rusijos propagandos svetaines užplūs užklausos ir tai labai apkraus jų infrastruktūrą.

Jūsų naršyklė veiks lėtai. Viskas gerai, nesijaudinkite ir laikykite ją atidarytą.

Mažas kiekvieno iš mūsų indėlis išgelbės Ukrainą.

Svetainė, kurią galima pasiekti naudojant įprastą „Google“ paiešką arba tokiose socialinės žiniasklaidos platformose kaip „Reddit“, leidžia DDos atakas prieš pagrindines Rusijos svetaines. Kai vienu metu įvykdoma pakankamai šių DDos atakų, jos iš tikrųjų gali stabdyti tikslinių svetainių veiklą.

 

Tinklalapių, nukreiptų į „Dezinformacijos“ hitų sąrašą, yra tos, kurios aptarnauja Rusijos valstybės remiamą žiniasklaidos priemonę „Russia Today“ ir patį Kremlių.

Tačiau „Cybernews“ įspėja visus, prisijungusius prie kampanijos „Stop Russian Desinformation“, elgtis atsargiai. „Naudodami svetainę prisiimate savo riziką, nes tai gali būti laikoma pilka įstatymo zona“, – sakė tyrimų grupės atstovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(11)
(0)
(11)

Komentarai (12)