[Žinios trumpai] Perspėja, kad aukščiausi Rusijos generolai gali „nuversti Putiną“  ()

Lordas Davidas Owenas, kuris 1977–1979 m. ėjo užsienio ir Tautų Sandraugos reikalų valstybės sekretoriaus pareigas, praėjusią naktį pasirodė BBC laidoje, kad pakomentuotų besiklostančią situaciją Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Nelabai žinau, kas jam nutiko, bet kai žmonės patenka į valdžią, jie dažnai pasipučia, o pasipūtimas atneša panieką, o panieka reiškia, kad nustoji klausyti žmonių“, - sakė Davidas Owenas.

„Jis galvoja viską žinąs. Jis susiaurino savo ratą. Jis nesiklauso. Turiu galvoje, pažiūrėkite, kaip jis surengė tą konferenciją su saugumo žmonėmis ir pažemino vieną iš savo aukštų pareigūnų. Manau, kad generolai yra vieninteliai žmonės, galintys jį nuversti“.

Kol Rusijos kariai ir karinė technika toliau žygiuoja link Ukrainos sostinės Kijevo, Putino veiksmai sulaukė didesnio pasipriešinimo nei tikėtasi Rusijoje.

Įkalintas Kremliaus kritikas Aleksejus Navalnas paragino Rusijos gyventojus kasdien rengti protestus prieš Putino išpuolį. Jis pareiškė, kad šalis neturėtų būti „išsigandusių bailių tauta“, o Putiną pavadino „beprotišku mažu caru“.

 

Rusijos miestuose jau įvyko keletas protestų prieš karą. Nepriklausomos grupės „OVD-Info“ duomenimis, už dalyvavimą demonstracijose buvo suimta daugiau nei 6800 žmonių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(32)
(0)
(32)

Komentarai ()

Susijusios žymos: