„Samsung“ smūgis Rusijai: nutraukia visų produktų tiekimą - neliks nei telefonų, nei buitinės technikos  ()

Pietų Korėjos technologijų gigantė „Samsung Electronics“ sustabtė visų savo produktų tiekimą Rusijai. Bendrovė tai aiškina kaip reakciją į esamus geopolitiniu įvykius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Nuolatos stebime šią sudėtingą situaciją, kad galėtume įvertinti savo žingsnius ateityje“, – teigiama kompanijos pranešime, kurį cituoja Reuters.

„Samsung“ nepateikė komentaro, ar jų planuose yra ir visų elektroninių paslaugų Rusijoje nutraukimas. Anot bendrovei artimo šaltinio, į Rusiją nebetiekiami išmanieji telefonai, puslaidininkiai, buitinė technika, praneša Bloomberg.

„Samsung“ pranešime teigiama: „Mūsų mintys yra su visais, kurie buvo paveikti (šio karo) ir mūsų prioritetas yra užtikrinti savo darbuotojų ir jų šeimų saugumą. Mes rengiamės aktyviai prisidėti prie humanitarinės pagalbos regione ir pagalbos karo pabėgėliams“.

Bendrovė pranešė paaukojusi 6 milijonus JAV dolerių (5,5 mln. eurų) Ukrainai ir suteikusi 1 mln. JAV dolerių (0,9 mln. eurų) vertės įvairios technikos.

 

„Samsung“ išmanieji telefonai Rusijoje užima didžiausią rinkos dalį – apie 26,6 proc. Tuo tarpu „Apple“ turi 23 proc., „Xiaomi“ – 19,9 proc., praneša techcrunch.com.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(12)
(0)
(12)

Komentarai ()