[Žinios trumpai] Kodėl Ukraina nuskandino savo geriausią karo laivą? (Foto)  ()

Ukraina nuskandino geriausią savo karo laivą „Hetman Sahaidachny“. Laivas turėjo 100 mm denio pabūklą, granatsvaidžius povandeniniams laivams apšaudyti, torpedų paleidimo vamzdžius ir sraigtasparnį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina tyčia nuskandino „Krivak III“ klasės fregatą „Hetman Sahaidachny“, šalies kariuomenės vadovams nusprendus, jog tai yra geriausias būdas, kad ji nepatektų į rusų rankas.

Rusijai tęsiant invaziją į Ukrainą ir pajėgoms artėjant prie Juodosios jūros Odesos uosto, buvo priimtas sprendimas nuskandinti 30 metų senumo mūšio laivą, kuris dabar yra pusiau paniręs į jūrą.

 

„Buvo įsakyta nuskandinti laivą, kad remontuojama fregata „Hetman Sahaidachny“ neatitektų priešui“, – sakė Ukrainos gynybos ministras Oleksijus Reznikovas, kaip pranešė „The Times“.

„Sunkesnį sprendimą drąsiam kariui ir visai komandai sunku įsivaizduoti. Tačiau mes kuriame naują modernų ir galingą laivyną. Dabar svarbiausia atsistoti ant kojų.“

 

Nors fregatos kontrolės praradimas būtų buvęs strateginis smūgis kare, tai taip pat būtų buvęs didelis propagandos laimėjimas Rusijai, o Ukrainos valdžia nusprendė, kad negali sau to leisti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(69)
(4)
(65)

Komentarai ()