[Žinios trumpai] Ukrainos prezidentas Zelenskis perspėja Rusiją: „Jūsų nuostoliai bus tokie dideli, kad jums prireiks kelių dešimtmečių atsigauti“ (Video)  (5)

Rusijos pajėgos patyrė didelių nuostolių, o jų judėjimas iš esmės sustojo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis šeštadienį paragino pradėti visapusiškas taikos derybas su Maskva ir taip pat paragino Šveicariją dėti daugiau pastangų siekiant susidoroti su Rusijos oligarchais, kurie, jo teigimu, savo pinigais padeda kariauti prieš jo šalį.

Didžiosios Britanijos žvalgyba perspėjo, kad Rusija, nusivylusi dėl to, kad nepasiekė savo tikslų nuo vasario 24 d., kai pradėjo invaziją, dabar laikosi išsekinimo strategijos, kuri gali paaštrinti humanitarinę krizę.

Rusijos pajėgos patyrė didelių nuostolių, o jų judėjimas iš esmės sustojo po to, kai prezidentas Vladimiras Putinas pradėjo puolimą, priemiesčiuose sustojus ilgoms karių kolonoms, nusileidusioms į Kijevą.

Tačiau jie apgulė miestus, susprogdino miesto teritorijas iki griuvėsių, o pastarosiomis dienomis suintensyvino raketų atakas prieš išsibarsčiusius taikinius Vakarų Ukrainoje, toliau nuo pagrindinių mūšio laukų.

Zelenskis, kuris dažnai aistringai kreipiasi į užsienio auditorijas prašydamas padėti savo šaliai, per protestą prieš karą Berne sakė, kad Šveicarijos bankai yra vieta, kur guli „žmonių, pradėjusių šį karą“ pinigai, ir jų sąskaitos turėtų būti įšaldytos.

Neutrali Šveicarija, kuri nėra Europos Sąjungos narė, visiškai priėmė ES sankcijas Rusijos asmenims ir subjektams, įskaitant įsakymus įšaldyti jų turtus Šveicarijos bankuose.

 

Zelenskis anksčiau šeštadienį kreipdamasis paragino Maskvą dabar surengti taikos derybas.

„Noriu, kad dabar mane visi girdėtų, ypač Maskvoje. Atėjo laikas susitikti, laikas pasikalbėti", – vaizdo kreipimesi sakė jis. „Atėjo laikas atkurti Ukrainos teritorinį vientisumą ir teisingumą. Priešingu atveju Rusijos nuostoliai bus tokie, kad jai atsigauti prireiks kelių kartų".

Didžiosios Britanijos gynybos atašė prie JAV sakė, kad Didžiosios Britanijos žvalgyba mano, kad Rusiją pribloškė Ukrainos pasipriešinimas ir iki šiol jai nepavyko pasiekti savo pirminių tikslų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(0)
(12)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (5)

Susijusios žymos: