[Žinios trumpai] Kapitalinė Rusijos ir Baltarusijos vilkikų blokada Lenkijos pasienyje: vilkikų eilė nusidriekia 45 kilometrus  (2)

Visiškai uždrausti prekybą su Rusija reikalaujantys Ukrainos ir Lenkijos aktyvistai pasirūpino, kad per pastarąją parą ir nuo sekmadienio pradžios joks sunkvežimis su prekėmis nekirstų sienos į Baltarusiją ir Rusiją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pareiškė pasienyje esanti iniciatyvinės grupės atstovė Natalija Pančenko, praneša Censor.NET su nuoroda į Ukrainos Pravda.

Tai jau antras kartas per pastarąją savaitę, kai aktyvistams pavyko blokuoti sunkvežimių judėjimą per sieną.

Aktyvistai užblokavo tik vieną kontrolės postą, tačiau, atsižvelgiant į nuo praėjusių metų taikomus apribojimus pasienyje, to pakako. 

"Dabar Lenkijoje yra tik du sienos kirtimo punktai: Kukuriki ir Bobrowniki. Pirmasis kontrolės punktas turi daugiau pajėgumų, todėl mes jį blokuojame ir laukiame aktyvistų Bobrownikuose, kurie taip pat surengtų blokadą. Geriausia būtų blokuoti abu vienu metu laiko, bet kol kas neužtenka žmonių dviems pervažoms“, – aiškino Pančenka.

Aktyvistai reikalauja, kad Lenkijos vyriausybė ir ES valdžia visiškai uždraustų prekių tiekimą valstybei agresorei. Šie reikalavimai jau nuskambėjo Varšuvoje: Lenkijos ministras pirmininkas paragino ES visiškai uždrausti prekybą su Rusija.

Tuo tarpu dėl vykstančios blokados smarkiai susikaupė vilkikų, važiuojančių į Baltarusiją, eilė. Pagal aktyvistų sektus „Google“ žemėlapius, eilė nusidriekusi iki kaimų, esančių už 45 km nuo sienos.

 

Šiuo metu vairuotojai neskuba vilkikų nukreipti į aplinkkelį per Lietuvą, matyt, tikėdamiesi panaikinti blokadą. Tuo tarpu aktyvistai kreipiasi į lenkus, prašydami pastiprinimo.

Buvo pranešta, kad prieš savaitę aktyvistai trims dienoms blokavo sunkvežimius Lenkijos pasienyje, tačiau vėliau Lenkijos policija juos nustūmė nuo sienos.

Šeštadienį jie atnaujino Lenkijos ir Baltarusijos sienos blokadą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(40)
(0)
(40)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: