[Žinios trumpai] Ukraina perėmė pažangią Rusijos elektroninio karo sistemą – tai gali būti didžiausias karo trofėjus (Foto, Video)  ()

Ukrainos kariuomenė „išlošė tikrą aukso puodą“, kai perėmė pažangią Rusijos elektroninio karo sistemą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos pajėgos užėmė dalį Rusijos elektroninio karo sistemos „Krasukha-4“, skelbiama „Twitter“ paskyroje, kurioje dokumentuojami per konfliktą Ukrainos pajėgų paimti ar sunaikinti ginklai.

Prasidėjus invazijai į Ukrainą, Rusijos pajėgos smarkiai nukentėjo ir Ukrainos teritorijoje prarado arba paliko šimtus vienetų įvairios karinės technikos. Tai apima rusų tankus, amuniciją ir net bepiločius orlaivius. Dabar Ukrainos pajėgos perėmė dalį Rusijos elektroninio karo (EW) sistemos, kuri gali būti kol kas didžiausias karo trofėjus.

„Krasukha-4“ yra dviejų dalių sistema, susidedanti iš EW sistemos ir komandų posto modulio, sumontuotų atskirai ant dviejų sunkvežimių. Daugiau nei dešimtmetį naudojamą sistemą kuria koncernas „Radio-Electronic Technologies“ (KRET), priklausantis Rusijos valstybinei grupei „Rostec“, gaminančiai specializuotus karinius produktus.

 

„Krasukha-4“ veikimo nuotolis yra 300 km ir yra skirtas nutaikyti radijo elektronines orlaivių sistemas, tokias kaip nepilotuojami orlaiviai (UAV), taip pat raketų sistemos. Sistema taip pat gali kovoti su oro perspėjimo ir valdymo sistemomis (AWACS), kurias JAV vadovaujami Ukrainos sąjungininkai naudoja savo dronuose ir šnipinėjimo palydovuose. Be to, mobilioji sistema gali būti dislokuota siekiant užblokuoti didelius antžeminius radarus ir apsaugoti Rusijos karinę techniką ir bazes nuo stebėjimo sistemų.

 

 

Neaišku, kodėl Rusijos kariuomenė apleido sistemą. Pasak JAV gynybos pareigūnų, Rusija per pastarąjį konfliktą nepastiprino savo EW strategijos ir, nors galbūt planuoja tai padaryti ateityje, jos sistemos perėmimas leidžia pažvelgti į jos galimybes ir trūkumus, kurie buvo anksčiau NATO šalims nežinomi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(82)
(3)
(79)

Komentarai ()