[Žinios trumpai] Š. Korėja pirmą kartą per 5 metus paleido uždraustą tarpžemyninę balistinę raketą: naujesnę ir galingesnę (Video)  ()

Šiaurės Korėja pirmą kartą nuo 2017 metų išbandė uždraustą tarpžemyninę balistinę raketą (ICBM), pranešė Pietų Korėja ir Japonija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Japonijos pareigūnai apskaičiavo, kad ji nuskriejo 1100 km ir nukrito Japonijos vandenyse po daugiau nei valandos skrydžio.

ICBM gali nukeliauti tūkstančius kilometrų standartine trajektorija ir teoriškai pasiekti JAV.

Šiaurės Korėja pastarosiomis savaitėmis pradėjo daugybę raketų bandymų.

JAV ir Pietų Korėja teigė, kad kai kurie iš tų bandymų, kurie, Pchenjano teigimu, buvo palydovų paleidimai, iš tikrųjų buvo ICBM sistemos dalių bandymai.

Japonijos pareigūnų teigimu, ketvirtadienio raketa atrodė naujesnė ir galingesnė nei Šiaurės Korėjos paleista prieš penkerius metus ir pasiekė daugiau nei 6000 km aukštį.

Pietų Korėjos kariuomenė atsakė penkiais savo raketų bandymais iš sausumos, jūros ir oro.

2017 metais Šiaurės Korėja išbandė „Hwasong-12“, kuri pasiekė maždaug 4500 km aukštį. Jos patobulinimas „Hwasong-14“ pademonstravo dar didesnį potencialą – 8000 km.

 

Ekspertai apskaičiavo, kad 2017 metų raketa galėjo nuskristi daugiau nei 13 000 km, jei būtų paleista standartine trajektorija, tai reikštų, kad ji galėtų pasiekti bet kurią žemyninę JAV dalį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(1)
(2)

Komentarai ()