Šiaurės Korėja per dvi savaites paleido jau ketvirtą balistinę raketą: viskas dėl Kinijos? (Foto, Video)  ()

Šiaurės Korėja paleido dvi trumpojo nuotolio balistines raketas į vandenis prie Japonijos krantų – per naujausią neįprastą bandymų bangą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pranešama, kad raketos anksti pirmadienį buvo paleistos iš oro uosto netoli Pchenjano, pranešė Pietų Korėjos kariuomenė. Japonija taip pat patvirtino bandymą.

Tai jau ketvirtas Šiaurės Korėjos raketos paleidimas per dvi savaites.

JT uždraudė Šiaurės Korėjai atlikti balistinių ir branduolinių ginklų bandymus ir įvedė griežtas sankcijas.

Tačiau Rytų Azijos valstybė nuolat nepaiso draudimo, o lyderis Kim Jong Unas pažadėjo sustiprinti savo šalies gynybą.

Penktadienį Šiaurės Korėja pranešė paleidusi trumpojo nuotolio balistines raketas iš traukinių vagonų, o prieš kelias dienas ji atliko du, jos teigimu, hipergarsinių raketų bandymus, kuriuos sunkiau aptikti.

Kodėl Šiaurės Korėja būtent dabar leidžia raketas?

Testų dažnumas ir laikas sausio mėnesį yra neįprasti. Šiaurės Korėja yra linkusi paleisti raketas siekdama pažymėti politiškai reikšmingus įvykius šalyje arba kaip savo nepasitenkinimo JAV ir Pietų Korėjos karinėmis pratybomis ženklą.

 

Šiaurės Korėja paprastai paleidžia ginklus, siekdama plėtoti raketų pajėgumus ir palaikyti operatyvinį pasirengimą, o naujausi bandymai, atrodo, tai patvirtina, sakė Ankit Panda, „Carnegie Endowment for International Peace“ ekspertė.

Tačiau tuo pat metu „Kim Jong-unas turi ir buitinių sumetimų: ekonominių sunkumų metu šie paleidimai leidžia jam suprasti, kad nacionalinės gynybos prioritetai neliks pamiršti“, – sakė M. Panda.

Šiaurės Korėja kovoja su maisto trūkumu ir svyruojančia ekonomika. Taip yra dėl pačių įvestos blokados, skirtos apsaugoti nuo COVID, kuri nutraukė prekybą su Kinija, jos pagrindine ekonomine ir politine sąjungininke, nors buvo pranešimų, kad ji netrukus gali atsinaujinti.

Tęsinys kitame puslapyje:

Pasidalinkite su draugais
(6)
(0)
(6)

Komentarai ()