[Žinios trumpai] Net itin patyrę Rusijos nacionalinės gvardijos kariai iš Čečėnijos neatsilaikė: Ukraina skelbia apie pergalę ir perimtą gausią ginkluotę (Foto)  ()

Ukrainos kariuomenė nužudė čečėnus iš Rosgvardijos ir užgrobė šarvuotą transporterį su ginklais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per susirėmimus Ukrainos kariai nukovė tris čečėnų kovotojus iš didžiausio Rosgvardijos karinio dalinio ir atėmė ginklus bei įrangą.

Tai pranešė 128-oji atskira Užkarpatės kalnų puolimo brigada.

„Remiantis dokumentais, Rusijos nacionalinės gvardijos, didžiausio Čečėnijoje įsikūrusio Rusijos gvardijos kariuomenės dalinio, 46-osios atskiros operatyvinės brigados gvardiečiai bandė pasipriešinti Užkarpatės brigadai. Ši brigada buvo sukurta dar 2000 m. kovoti su Čečėnijos pasipriešinimo pajėgomis, todėl turi ilgametę karinių operacijų patirtį“, – rašoma pranešime.

Susirėmimų metu žuvo trys Nacionalinės gvardijos nariai, kurie tarnavo 94-ajame brigados pulke, dislokuotame Gudermeso mieste, ir 96-ajame pulke, dislokuotame Čečėnijos Respublikos Urus-Martano mieste.

Dalinio karinės technikos rekordas – keturi šarvuočiai „BTR-80“ ir trys kariniai sunkvežimiai „Ural 4320“. Ukrainiečiai taip pat pasiėmė trofėjus – nesugadintą šarvuotį transporterį ir Kalašnikovo automatų, snaiperinį šautuvą „Dragunov“ su šoviniais.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(76)
(1)
(75)

Komentarai ()

Susijusios žymos: