[Žinios trumpai] Skandalas Rusijoje - deputatė viešai rėžė, ką mano apie karą: „Niekas mūsų nepuolė“ (Video)  (2)

Lengva manyti, kad visi Rusijos gyventojai pasitiki Putino ir pritaria jo invazijai į Ukrainą. Tačiau taip tikrai nėra. Voronežo regiono politikė Nina Beliajeva per tarybos posėdį aštriai sukritikavo karą Ukrainoje, nors ir sulaukė piktų replikų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nina Beliajeva yra Semilukų rajono tarybos narė. Posėdyje ji atsistojo ir pasakė - „Aš esu prieš Rusijos Federacijos prezidento sprendimą. Iš aš esu prieš veiksmus, kurie šiandien vykdomi nepriklausomos Ukrainos teritorijoje. Aš tai laikau karo nusikaltimu“.

Kiti deputatai pasipiktino tokiais Beliajevos žodžiais. Vienas jų paklausė, ką ji mano apie tuos rusų karius, kurie Ukrainoje „saugo gyvybes“. Vyras teigė, kad Ukrainą būtų netrukus užpuolusi Rusiją. Beliajeva atsakė paprastai - „Jūsų informacija yra neteisinga. Niekas mūsų nepuolė. Ir rytoj nebūtų puolę. Nėra jokių įrodymų, kad Ukraina būtų rengusi ataką“. Kiti tarybos nariai piktai kartojo, kad tokių įrodymų yra, o vienas atsisukęs paklausė - „Tai ir nacių ten nebuvo?“

Beliajeva politikams tik priminė, kad Ukrainos prezidentas Zelenskis yra žydas. „Negi naciai būtų išsirinkę žydą prezidentu?!“, Beliajeva stengėsi priversti Putino šalininkus pasinaudoti loginiu mąstymu.

 

Nors nepritarimas Putino invazijai į Ukrainą Rusijoje yra nustelbiamas didžiulių organizuotų palaikymo akcijų, jis tikrai egzistuoja. Z raidėmis žymėti automobiliai dažnai netenka langų, į tylius protestus vis dar renkasi žmonės, o ir emigrantų srautas nesustojo.

(79)
(2)
(77)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: