[Žinios trumpai] Ukrainos žvalgyba - sužaliavus miškams užpuolikams užvirs pragaras  ()

Rusijos kariai manė, kad ukrainiečiai juos pasitiks su gėlėmis. Vietoje to, net ir okupuotose teritorijose ukrainiečiai ruošia pragarą užpuolikams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Skelbiama, kad Ukrainos žvalgyba kartu su medžiotojais ir miškininkais Rusijos karių užnugaryje ruošiasi aršiai partizaninei kovai.

„Mūsų kariai, mūsų specialiosios pajėgos ir net mūsų medžiotojai ketina pradėti šautuvais medžioti priešą miškuose. Pasakysiu tik tiek, kad tuoj prasidės pavasaris, miškai sužaliuos ir agresoriui prasidės tikras pragaras“, teigė Kirilas Budanovas, Ukrainos Gynybos ministerijos Žvalgybos direkcijos vadovas.

Jis užsiminė, kad Ukraina intensyviai rengia partizanų tinklą. Kovotojai rusų pajėgų užnugaryje ruošiasi suduoti tikslius smūgius ten, kur jų tikimasi mažiausiai. Partizaninės operacijos turėtų apriboti rusų karių galimybes susikoncetruoti puolimo kryptimi. Be to, tai gali stipriai apsunkinti atsargų tiekimą bei komunikacijas. Budanovas šią situaciją lygina su Vietnamu ir Afganistanu, kur vietiniai kovotojai vykdė panašias partizanines operacijas.

(51)
(0)
(51)

Komentarai ()

Susijusios žymos: