Čia jau rimčiau: JK duos tokių ginklų, kurie gali sunaikinti tolimąją Rusijos artileriją ir net laivus, o Turkija – dar daugiau „Bayraktar“ dronų, bet ne S-400  (2)

Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas Borisas Johnsonas kalbėjosi apie derybas su Turkijos prezidentu Recepu Tayyipu Erdoganu dėl karinės pagalbos teikimo Ukrainai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-03-26 Čia jau rimčiau: JK duos tokių ginklų, kurie gali sunaikinti tolimąją Rusijos artileriją ir net laivus, o Turkija – dar daugiau „Bayraktar“ dronų, bet ne S-400  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip praneša Censor.NET su nuoroda į Buk.Info, apie tai pranešė žurnalistas Rostislavas Demčukas.

„Borisas Johnsonas sakė susitaręs su R. T. Erdoganu, kad Britanija aprūpins Ukrainą priešbaterinėmis sistemomis, skirtomis sunaikinti tolimojo nuotolio Rusijos artileriją, iš kurios jie šaudė į Mariupolį. Ši britų artilerija taip pat gali sunaikinti Rusijos laivus dideliu atstumu. Turkija taip pat pristatys į Ukrainą „Bayraktar“ dronų partiją, taip pat galingus traktorius su platformomis, kurie bus pakrauti Didžiosios Britanijos sunkiąja tolimojo nuotolio artilerija ir pristatyti į reikiamas vietas“, – teigiama pranešime.

Turkijos prezidentas R. T. Erdoganas pakomentavo JAV pasiūlymą perduoti Ukrainai Rusijos priešlėktuvinių raketų sistemas S-400.

Grįžęs iš NATO viršūnių susitikimo R. T. Erdoganas sakė:

 

„Šiandien esame tame pačiame taške, apie kurį kalbėjome pradžioje, kad byla dėl S-400 yra baigta. Šis klausimas mums uždarytas“.

Kaip žinia, Turkija ir Rusija 2017 metais pasirašė 2,5 mlrd. JAV dolerių S-400 sistemų tiekimo sutartį. Vašingtonas į tai atsakė neįtraukdamas Turkijos kaip partnerės į naująją naikintuvų F-35 programą, o vėliau skyręs sankcijas Turkijos gynybos pramonės institucijai, jos vadovui Ismailui Demirui ir trims aukšto rango Turkijos pareigūnams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(54)
(0)
(54)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (2)

Susijusios žymos: