[Žinios trumpai] Ukraina pagyrė Vokietiją, kad ši be ceremonijų praspyrė Rusiją su jos naujausiu reikalavimu - tuoj rusai patys prašys NATO uždaryti dangų  (3)

Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovas Andrijus Jermakas pašaipiai teigia, kad Rusija pati greitai prašys neskraidymo zonos virš Černobajevkos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jermakas kalbėdamas su JAV Atlanto taryba teigė, kad būtina griežtinti sankcijas Rusijai. Tiksliau, Jermakas paminėjo sankcijų planą, kurį parengė Lenkija kartu su Slovėnija ir Čekija. Čia numatyti labai griežti ribojimai, kurie turėtų dar labiau smaugti Rusijos ekonomiką. Pavyzdžiui, čia aprašytas visiškas visų Rusijos bankų atjungimas nuo SWIFT sistemos, taip pat visiškas transporto ir komunikacijų blokavimas. Jermakas mano, kad atsisakymas išduoti vizas Rusijos piliečiams taip pat būtų gera priemonė.

Jermako teigimu, sankcijos veikia. Kaip pavyzdį jis paminėjo Rusijos oligarchų parduodamus reaktyvinius lėktuvus. Išlaikyti juos dabar bus labai sunku, o ne vienam milijardieriui tiesiog trūksta pinigų, nes jų sąskaitos staiga tapo nepasiekiamos.

Jermakas pagyrė ir Japoniją bei jos Rusijai įvedamas sankcijas - „Tekančios saulės šalis ir toliau stumia Rusiją į nepralaužiamą tamsą“.

Pagyrų sulaukė ir Vokietija, kuri atsisakė mokėti už rusiškas dujas rubliais.

Putino triukai rubliui sustiprinti neturėtų veikti. Naftos embargas taip pat yra reikalingas paskatinti Rusijos ekonomikos griūčiai. Kuo greičiau - tuo geriau“, teigė Jermakas.

 

Galiausiai, Jermakas juokais paminėjo, kad laukia, kol Rusija paprašys NATO įvesti neskraidymo zoną virš Černobajevkos. Vakar Ukrainos ginkluotosios pajėgos jau 10 kartą apšaudė rusų karius Černobajevkoje Chersono regione. Čia esančiame oro uoste žuvo rusų generolas-leitenantas Jakovas Rezancevas.

(130)
(1)
(129)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: