[Žinios trumpai] Galinga Rusijos aviacija sumalta į miltus? Bijo siųsti naikintuvus ir pereina prie dronų, bet JK iškart deda apynasrį  ()

Pasak britų žvalgybos, efektyvi Ukrainos oro gynyba verčia Rusiją naudoti bepiločius orlaivius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija yra priversta naudoti daugiau bepiločių orlaivių, nes tvirta Ukrainos oro gynyba beveik visiškai apribojo jos pilotuojamus skrydžius.

Apie tai kalbama Didžiosios Britanijos gynybos ministerijos paskelbtoje britų žvalgybos suvestinėje.

Tvirta Ukrainos oro gynyba beveik visiškai apribojo pilotuojamus skrydžius už savo fronto linijų, todėl Rusijos Federacija yra priversta naudoti daugiau UAV, o tai greičiausiai lems padidėjusią šių išteklių paklausą ir jų išeikvojimą.

Taip pat pranešama, kad JK išplėtė sankcijas Rusijos Federacijai. Ribojančios priemonės pritaikytos Rusijos gynybos bendrovei „Kronstadt“, kuri yra pagrindinė Rusijos drono „Orion“ ir kitų nepilotuojamų orlaivių gamintoja.

 

„Sankcijos pakenks Rusijos kariniam-pramoniniam kompleksui ir apribos jų galimybes kompensuoti UAV nuostolius“, – nurodė ministerija.

Be „Kronstadt“, sankcijos yra taikomos dar 64 juridiniams ir fiziniams asmenims, susijusiems su visapusiška Rusijos Federacijos invazija į Ukrainą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(60)
(1)
(59)

Komentarai ()

Susijusios žymos: