[Žinios trumpai] Gal taip reikėtų ir Lietuvoje? Pasimokę iš karo, naujus namus Ukrainoje projektuos pagal Izraelio pavyzdį: tai nepalyginamai saugiau karo atveju  ()

„Nauji namai Ukrainoje bus projektuojami pagal naujus saugos standartus“, – sakė Ukrainos infrastruktūros ministras Aleksandras Kubrakovas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo su Rusija patirtis patvirtino, kad nauji būstai miestuose turėtų būti suprojektuoti su saugia požemine automobilių stovėjimo aikštele, kaip tai daroma Izraelyje.

Apie tai „Facebook“ puslapyje pranešė Ukrainos infrastruktūros ministras Aleksandras Kubrakovas, pasakodamas apie vizitą Charkove, informuoja Censor.NET.

Charkovo srityje ministras surengė eilę susitikimų, kurių akcentas, anot jo, buvo tvarios logistikos verslui atkūrimas ir sunaikintų būstų atstatymas.

„Turime Ukrainos prezidento užduotį sukurti naują infrastruktūrą, atstatyti miestus ir miestelius – todėl jau dirbame šia kryptimi. Prisimenu, kad daugiau nei prieš mėnesį buvau Charkove ir pažadėjau Charkovo gyventojams bei merui Igoriui Terekhovui mieste pastatyti naują sankryžą. Tikrai tai padarysime“, – sakė Kubrakovas.

Charkove, ministro teigimu, buvo sugriauta beveik 1,3 tūkstančio daugiaaukščių gyvenamųjų namų, 70 mokyklų, 54 vaikų darželiai ir 16 ligoninių. Kiti karo zonos miestai patyrė panašią žalą.

„Turėsime galimybę permąstyti ir iš naujo pradėti nukentėjusių miestų gyvenimą. Karo patirtis patvirtina, kad naujų pastatų projektavimas turėtų vykti su sustiprinta požemine automobilių stovėjimo aikštele (kaip Izraelyje), naudojant energiją taupančias technologijas. Visų pirma projektai „Didžioji statyba“ ir „Energetinė nepriklausomybė“ buvo ir yra apie gerai apgalvotus sprendimus, kuriant modernią ir saugią Ukrainą“, – sakė Kubrakovas.

 

Ministras taip pat pabrėžė, kad Infrastruktūros ministerija renka duomenis apie visus nuostolius, o Rusija tikrai sumokės už šalies atstatymą.

Ministras su Charkovo regiono valstybės administracijos vadovu Olegu Synegubovu aptarė socialinės ir transporto infrastruktūros atkūrimą Charkovo srityje.

 

Kubrakovo teigimu, regione jau yra sukurta sisteminga humanitarinės pagalbos tiekimo logistika. Kitas žingsnis – verslo logistikos grandinių kūrimas.

Ministro teigimu, logistikos grandines reikia atstatyti dėl priešo vykdomos jūrų uostų blokados. Bet visuose regionuose yra sprendimų, verslas veikia ir toliau, o valstybė kuria visus įmanomus kompensavimo ir mokesčių bei biurokratinės naštos verslininkams mažinimo variantus.

Ministras taip pat pažymėjo, kad Charkovas išlieka švaresnis ir tvarkingesnis nei dauguma taikių Ukrainos miestų, net ir priešo ugnyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(36)
(0)
(36)

Komentarai ()