[Žinios trumpai] Skandalingas atradimas – prieš Rusijos invaziją Kinija įvykdė kiberataką prieš Ukrainą: taikiniu tapo net branduoliniai objektai  (1)

Remiantis pranešimais, Kinija kibernetines atakas prieš Ukrainą pradėjo dar prieš Rusijos invaziją.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-02 [Žinios trumpai] Skandalingas atradimas – prieš Rusijos invaziją Kinija įvykdė kiberataką prieš Ukrainą: taikiniu tapo net branduoliniai objektai  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ataskaitose teigiama, kad kibernetinės atakos buvo nukreiptos į Ukrainos karinius ir branduolinius taikinius. Pranešama, kad atakos buvo nukreiptos prieš Ukrainos gynybos ministeriją, taikiniu buvo 600 svetainių.

„The Times of London“, cituodamas Ukrainos saugumo tarnybą, nurodė, kad Kinija taip pat taikėsi į kitas institucijas, įskaitant nacionalinį banką ir geležinkelių tinklą.

Kinų kibernetinės atakos, matyt, buvo įvykdytos prieš žiemos olimpines žaidynes Pekine ir pasiekė aukščiausią tašką likus dienai iki invazijos – vasario 23 d.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas įsakė vasario 24 d. surengti „specialią karinę operaciją“ prieš Ukrainą.

Prezidentas Bidenas perspėjo Kiniją neteikti paramos Rusijai įsiveržus į Ukrainą. Telefono pokalbio su prezidentu Xi metu Bidenas sakė, kad kils „pasekmių“, jei Kinija padės Rusijai karo metu.

Kinija laikosi neutralios pozicijos Ukrainos karo atžvilgiu, ragindama „susilaikyti“ ir deeskaluoti situacijos. Prieš invaziją Ukraina kaltino Rusiją dėl daugybės kibernetinių atakų, kaltindama ją nusitaikius į jos oficialias svetaines.

 

Sausio mėnesį, likus daugiau nei mėnesiui iki invazijos, Ukraina pranešė, kad Rusijos įsilaužėliai nulaužė 70 vyriausybės svetainių, įskaitant svetainę, kurioje buvo saugomi asmeniniai skiepų duomenys ir sertifikatai. Ukrainos pareigūnai ėmėsi skubiai atkurti sistemas. Ukrainos saugumo tarnyba pranešė, kad pernai neutralizavo daugiau nei 1000 kibernetinių atakų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(2)
(5)

Komentarai (1)