[Žinios trumpai] Rusijos armijoje plinta panika dėl apšvitintų karių Černobylyje – baltarusiams prisakyta vengti bet kokio kontakto: skelbiama pirmoji mirtis  (7)

Baltarusiams patariama vengti kontaktų su rusų okupantais grįžusiais iš pavojingos Černobylio zonos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-03 [Žinios trumpai] Rusijos armijoje plinta panika dėl apšvitintų karių Černobylyje – baltarusiams prisakyta vengti bet kokio kontakto: skelbiama pirmoji mirtis  (7)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bragino kaimo, Baltarusijos Gomelio srityje, gyventojams buvo rekomenduota vengti kontaktų su Rusijos įsibrovėliais, kurių padaliniai buvo išvesti iš Černobylio atominės elektrinės draudžiamosios zonos.

Apie tai feisbuke pranešė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas.

Anot štabo, tarp Rusijos įsibrovėlių Ukrainoje plinta panika dėl Černobylio zonoje įsikūrusių padalinių personalo apšvitos.

Jau pranešama apie pirmąją rusų kario mirtį nuo radiacinės ligos. Remiantis pranešimais, Ukrainoje nuo sunaikintos Černobylio atominės elektrinės radiacijos žuvo rusų karys, jo daliniui apsistojus netoliese esančioje toksiškoje zonoje.

Kareivis buvo dalinio, kuris pirmosiomis karo dienomis užėmė Černobylio elektrinę, dalis. Tada kariai užėmė draudžiamąją zoną aplink elektrinę, kurioje žmonėms uždrausta gyventi dėl pavojingo radiacijos lygio, kurį paliko 1986 m. branduolinė nelaimė.

 

Ukrainos valstybinė branduolinė įmonė „Energoatom“ pranešė, kad Rusijos kariai kasė apkasus radioaktyviame grunte labiausiai užterštoje draudžiamosios zonos dalyje – Raudonajame miške ir gavo „dideles radiacijos dozes“.

Kariai taip pat sunkvežimiais važiavo nešvariais keliais nedėvėdami spinduliuotės įrangos, pakeldami į orą radioaktyvias dulkes.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(145)
(0)
(145)

Komentarai (7)