[Žinios trumpai] Pinigai svarbiau už viską – Kinijos įmonės labai nori pirkti rusiškas dujas, bet visiškai slapta: nutekėjo informacija, kokias gudrybes sugalvojo  ()

Didieji Kinijos suskystintų gamtinių dujų importuotojai bando sukurti papildomus tiekimus iš Rusijos Federacijos, kad galėtų pasinaudoti dėl rusiškos energetikos atsisakymo pasaulyje sumažėjusiomis kainomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai pranešė Censor.NET, remdamasis „Bloomberg“.

„Valstybinės įmonės, tarp jų „Sinopec“ ir „PetroChina“, derasi su tiekėjais, kad su didele nuolaida įsigytų vietinius energetinių išteklių krovinius iš Rusijos. Kai kurie importuotojai svarsto pasitelkti Rusijos įmones, kad dalyvautų SGD konkursuose jų vardu ir slėptų savo pirkimų planus nuo užsienio vyriausybių“, – rašoma „Bloomberg“.

Pastebima, kad SGD pirkėjai iš Kinijos dvišalėse derybose derasi dėl tiekimo, kad išliktų anonimiški neatidėliotinų prekių rinkoje, ir susilaiko nuo didelių suskystintų gamtinių dujų kiekių pirkimo.

 

Kadangi dauguma SGD prekybos vietų Kinijos įmonėms yra užsienyje, Kinijos pirkėjai taip pat vengia atidaryti biurus užsienyje, kad nekiltų galimų problemų su šalių, kuriose jos yra, vyriausybėmis.

Kartu aiškinamasi, kad smulkesni Kinijos SGD pirkėjai bando gauti kredito garantijas iš bankų, kad galėtų pirkti papildomus momentinius krovinius iš Rusijos, tačiau dauguma Singapūro institucijų tokios paramos teikti nenori.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(4)
(9)

Komentarai ()