[Žinios trumpai] „InformNapalm“ teigia žinanti, kas tiesiogiai atsakingi už karo nusikaltimus Bučoje – net paviešino asmeninius kontaktus  ()

Pasaulis su siaubu stebi Rusijos žiaurumų Ukrainoje mastą – bet kas yra tiesiogiai atsakingas už karo nusikaltimus Bučoje?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bučos miestas buvo nusiaubtas, o gatvėse guli daugybė civilių žmonių lavonų – šį žiaurumą Ukrainos prezidentas Zelenskis pavadino karo nusikaltimais ir genocidu.

Dabar galbūt žinome atsakingus už šias baisybes. Anot „InformNapalm“ aktyvistų, ištyrusių turimus duomenis ir vaizdus, žudynėse dalyvavo Rusijos pulkininkas leitenantas Omurekovas Azatbekas Asanbekovich ir jo padalinys 51460.

Pasak projekto „InformNapalm“ savanorių, kurie „Telegram“ paskelbė asmeninius vado duomenis, 51460 padalinys buvo dislokuotas Bučoje.

 

Kai kurie grupės savanoriai taip pat paskelbė informaciją apie visus dalinio narius, o buvęs boksininkas ir Kijevo mero Vitalijaus Kličko brolis Vladimiras Kličko aiškiai pasakė, kad šis incidentas buvo Ukrainos žmonių genocidas.

 

Omurekovas Azatbekas Asanbekovich iki šiol buvo nežinomas, tačiau manoma, kad jam yra apie 40 metų ir jis vadovavo Bučoje dislokuotam 51460 karinio dalinio 64-osios atskirosios motorizuotųjų šaulių brigadai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(0)
(11)

Komentarai ()