[Žinios trumpai] Rusų generolas įsakė bombarduoti kraštą, iš kurio yra kilęs - ten gyvena jo giminės  ()

Aleksandras Geršunas, Tekučos kaimo galva, teigia, kad dar visai neseniai Rusijos generolas Vitalijus Školenko lankydavosi šiame krašte, nes čia gyvena nemažai jo giminių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tiesą sakant, Školenko yra gimęs Ukrainoje. Jo giminių yra ir Irpinėje, Kyjive, Golovanevske. Minėtas Geršunas irgi yra jo giminaitis. Tačiau tuo, aišku, jis jau negali didžiuotis.

Generolas Vitalijus Školenko yra 6-osios raudonųjų vėliavų Leningrado oro ir oro gynybos pajėgų armijos karininkas. Taigi, tikėtina, kad jo įsakymų buvo bombarduojami jo giminaičių namai. Geršunas teigia, kad tikrai žino, jog bombardavimų metu Školenko giminaičiai ir draugai slėpėsi Bučoje.

Ukrainiečiams skaudžiausia tai, kad tokie atvejai net nestebina. Daug ukrainiečių turi giminių Rusijoje, tačiau šie ryšiai yra stipriai sutrūkinėję, nes dauguma Rusijos gyventojų palaiko Ukrainos puolimą ir Putiną. Školenko galimai įsakė bombarduoti savo gimtinę ir tikriausiai didelio šoko tai neturėtų sukelti. „Nežinau, ar šis žmogus turi teisę į gyvybę“, teigė Geršunas.

(11)
(3)
(8)

Komentarai ()

Susijusios žymos: