[Žinios trumpai] Rusija patyrė totalų pralaimėjimą informaciniame fronte: jau pati vadovybė skundžiasi milžiniška Ukrainos informacine įtaka kariuomenei ir žada žiaurias priemones  ()

Rusijos kariuomenė gali būti visiškai izoliuota nuo informacijos arba jai gali būti taikoma griežta visų žinučių ir informacijos iš interneto cenzūra.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusų okupantai pripažino nesėkmę informaciniame fronte ir stiprina cenzūrą kariuomenėje.

Apie tai „Telegram“ pranešė Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiasis žvalgybos direktoratas.

Pažymima, kad Rusijos vadovybė skundžiasi Ukrainos ginkluotųjų pajėgų ir Ukrainos specialiųjų tarnybų išaugusia informacine įtaka jų kariuomenei (informacinis karas, agitacija, propaganda). Tai matyti iš „Vakarų karinės apygardos vado pavaduotojo kariniam-politiniam darbui įsakymo išrašo“, kurį okupantų vadovybė išsiuntė kariniams daliniams, teksto.

Dokumente teigiama, kad „visų lygių vadai susidūrė su personalo pasipriešinimu“, o tai formuoja nepasitenkinimą karu Ukrainoje. Rusijos vadovybės teigimu, dėl sumažėjusios kariškių motyvacijos ir panikos kaltas internetas ir trumposios žinutės iš ukrainiečius remiančių šaltinių.

„TP-Link Archer AX53“ - „Wi-Fi 6“ maršrutizatorius, siūlantis didžiulę spartą, puikią aprėptį ir funkcijų turtingą programėlę (Apžvalga)
6219

„TP-Link Archer AX53“ – modernus maršrutizatorius, palaikantis „Wi-Fi 6“ technologiją ir siūlantis net 3 Gb/s spartą. Tai – įrenginys moderniems namams, kuriuose yra daug internetą naudojančių prietaisų, ypač tinkantis kompiuterinių žaidimų entuziastams bei visiems, kuriems svarbus greitas ir patikimas ryšys.

Išsamiau

„Dokumento autoriai skundžiasi, kad buvo pasirinkti pagrindiniai įtakos Rusijos kariuomenei būdai: įtaka istorinei atminčiai (istorinių faktų iškraipymas Rusijos istorijoje), manipuliavimas nuomone per autoritetus. Taip pat skleidimas melagingos informacijos, anot užpuolikų, apie įvykius ir situaciją karo zonoje“, – sakoma pranešime.

Kaip atsakomosios priemonės buvo priimtas įsakymas imtis priemonių, skirtų „apriboti personalo prieigą prie interneto telekomunikacijų ir informacinio tinklo iš asmeninių mobiliųjų įrenginių su patobulintomis multimedijos galimybėmis“.

„Okupantų nuomone, būtent šiuolaikinių technologijų naudojimas lemia, kad daugėja vagysčių dokumentų su įvairiais slaptumo lygiais“.

 

„Tai reiškia, kad su šiuo reiškiniu galima kovoti tik padidinus cenzūros lygį“, – sakoma pareiškime.

Taigi pagal Rusijos kariuomenės vadovybės nurodymus visi pranešimai ir bet kokia informacija, skelbiama interneto telekomunikacijų ir informaciniame tinkle, bus arba visiškai uždrausta, arba bus griežtai cenzūruojama.

„Pats tokio dokumento atsiradimo faktas liudija Ukrainos informacinių karių efektyvumą atremiant okupantų agitaciją“, – pažymėjo žvalgybos tarnyba.

Anksčiau Ukrainos žvalgyba iš Rusijos kariuomenės gavo vidinius dokumentus, kurie rodo, kad okupantai negauna žadėtų piniginių išmokų už invaziją į Ukrainą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(30)
(0)
(30)

Komentarai ()