[Žinios trumpai] Odesos verslininkas paaukojo savo namą, bet padėjo sunaikinti Rusijos karinį dalinį  ()

Pergalei kare reikia pasiaukojimo ir drąsos. Ukrainiečiai tai žino. Vienas Odesos verslininkas padėjo Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms sunaikinti nemažą rusų technikos grupę, bet kartu paaukojo savo namus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Andrejus Stavniceras yra žinomas Odesos verslininkas, vienas iš TIS grupės savininkų, tikriausiai turi kelis namus. Bent jau turėjo, nes vienas iš jų, stovėjęs netoli Kyjivo, neseniai buvo sunaikintas Ukrainos ginkluotųjų pajėgų. Tiesa, Stavinceras dėl to tik džiaugiasi, nes prie to prisidėjo ir pats.

Stavniceras pats rūpinosi savo namų apsauga ir buvo įsirengęs nuotolinio stebėjimo sistemą. Prie jos prisijungęs jis pastebėjo, kad jo kieme stovi 12 rusų karinių mašinų, įskaitant ir salvinės ugnies sistemas. Rusų pajėgos Stavincero namą pasirinko dėl jo geografinės padėties - jis tiesiog suteikė galimybę technikai šiek tiek pasislėpti. Tačiau, kaip Stavniceras rašė savo „Facebook“, klausimas tokiais atvejais yra tik vienas - kaip greitai galima savo namo koordinates perduoti šalies gynėjams?

„TP-Link Archer AX53“ - „Wi-Fi 6“ maršrutizatorius, siūlantis didžiulę spartą, puikią aprėptį ir funkcijų turtingą programėlę (Apžvalga)
6230

„TP-Link Archer AX53“ – modernus maršrutizatorius, palaikantis „Wi-Fi 6“ technologiją ir siūlantis net 3 Gb/s spartą. Tai – įrenginys moderniems namams, kuriuose yra daug internetą naudojančių prietaisų, ypač tinkantis kompiuterinių žaidimų entuziastams bei visiems, kuriems svarbus greitas ir patikimas ryšys.

Išsamiau

Tai jis ir padarė. Ukraina artilerija ir kitais ginklais sunaikino visą Stavnicero kieme stovėjusią rusų techniką, tačiau ir namas buvo stipriai apgadintas. Tiesa, verslininkas dėl to neišgyvena - kaip pats sako, namą galima atstatyti, o štai okupantai namo jau negrįš. Svarbiausia, galbūt toks pasiaukojimas padės išsaugoti nekaltų Ukrainos žmonių gyvybes, o rusams primins, kad jie niekur negali pasislėpti.

(116)
(1)
(115)

Komentarai ()

Susijusios žymos: