[Žinios trumpai] Ukraina iš JAV gaus mirtinai pavojingą ginklą: ultramodernūs lazeriu valdomi raketiniai ginklai kartu su „Puma“ UAV (Video)  ()

„Puma“ UAV yra įtrauktas į JAV pagalbos Ukrainai paketą kartu su „Switchblade“ kamikadzės dronais ir kita ginkluote bei įranga.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neseniai Pentagonas viešai paskelbė apie kitos karinės pagalbos Ukrainos armijai partijos sudėtį. Jos dydis – 300 milijonų dolerių, už kuriuos nupirktas gana ilgas ginklų ir karinės technikos sąrašas.

Tačiau tam tikros pozicijos jame iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti keistos. Visų pirma kalbama apie nepilotuojamų orlaivių „Puma“ perdavimą. Faktas yra tas, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos ir kitos teisėsaugos institucijos yra ginkluotos pakankamu skaičiumi panašių bepiločių orlaivių: „Fury“, „Leleka-100“, „Spectator“, „PD-1“ ir kt.

Visi jie turi maždaug tas pačias savybes, o kai kurie yra pranašesni už amerikietišką „Puma“. Tuo pačiu metu šis dronas turi kažką, kas jį išskiria iš kitų.

„Puma“ galimybės

„TP-Link Archer AX53“ - „Wi-Fi 6“ maršrutizatorius, siūlantis didžiulę spartą, puikią aprėptį ir funkcijų turtingą programėlę (Apžvalga)
6376

„TP-Link Archer AX53“ – modernus maršrutizatorius, palaikantis „Wi-Fi 6“ technologiją ir siūlantis net 3 Gb/s spartą. Tai – įrenginys moderniems namams, kuriuose yra daug internetą naudojančių prietaisų, ypač tinkantis kompiuterinių žaidimų entuziastams bei visiems, kuriems svarbus greitas ir patikimas ryšys.

Išsamiau

Tiesą sakant, „Puma“ yra visa „AeroVironment“ dronų šeima, kuri juos gamina nuo 2007 m. Per tą laiką jie buvo išplatinti daugiau nei 1000 vienetų „tiražu“ ir juos įsigijo apie 20 šalių, iš kurių didžioji dauguma yra Aljanso šalys.

Žinoma, „Puma“ kūrėjai pastaruosius 15 metų nestovėjo vietoje ir nuolat tobulino savo droną. Moderniausios jo versijos yra „Puma 3AE“ ir „Puma LE“.

„Puma 3AE“ yra mažesnis ir turi šias funkcijas:

  • Matmenys: sparnų plotis – 2,8 m, ilgis – 1,4 m.
  • Svoris: 6,8 kg
  • Valdymo diapazonas: 20 km (iki 60 km naudojant pasirenkamą LRTA ryšio sistemą)
  • Laikas ore: 2,5 val.
 

 

„Puma LE“ yra didesnė ir pasižymi geresnėmis eksploatacinėmis savybėmis:

  • Matmenys: sparnų plotis – 4,6 m, ilgis – 2,2 m.
  • Svoris: iki 12,2 kg
  • Valdymo diapazonas: 20 km (iki 60 km naudojant pasirenkamą LRTA ryšio sistemą)
  • Laikas ore: iki 6,5 val.

Pagrindinė UAV „Puma“ savybė

Tačiau iš tiesų šie dronai vertingi ne dėl savo skrydžio savybių, o dėl savo „akių“ – optoelektroninės sistemos „Mantis i45N“.

 

 

Tai dviašė, giroskopu stabilizuota kelių jutiklių sistema, jungianti įprastas ir terminio vaizdo kameras, kurių kiekviena turi 6x priartinimą, leidžiantį aptikti priešą tiek dieną, tiek naktį.

Tačiau svarbiausia, kad „Puma“ gali padaryti tai, ką iš visų Ukrainos ginkluotųjų pajėgų dronų sugeba tik „Bayraktar TB2“ – lazerio spinduliu paryškinti taikinius, kad būtų galima nukreipti didelio tikslumo ginklus.

Ir būtent tokie itin modernūs lazeriu valdomi raketiniai ginklai yra įtraukti į šį JAV pagalbos paketą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(47)
(1)
(46)

Komentarai ()