[Žinios trumpai] „Elitinio“ 83-iojo oro desantininkų bataliono žudikai taip dėjo į kojas po Ukrainos atakos, kad pamiršo štabo dokumentus su savo karių asmeniniais duomenimis (Video)  ()

„Elitinio“ 83-iojo oro desantininkų bataliono rusų kariai, po Ukrainos gynėjų atakos skubiai bėgo iš Kijevo srities ir pamiršo štabo dokumentus su savo karių asmeniniais duomenimis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip rašo Censor.NET, Slidstvo.Info žurnalistams pavyko nustatyti kelis okupantus, kurie žudė Demidovo, Kozarovičių ir Dimerio kaimuose – būtent ten rusai ir paliko savo įrašus.

Balandžio pradžioje ginkluotosios pajėgos atgavo Kijevo srities Demidovo, Kozarovyčių ir Dimerio kaimų kontrolę. Prieš mėnesį šias gyvenvietes buvo užėmę rusai. Pasak vietinių, rusai plėšė, grobė ir kankino civilius gyventojus.

Okupantai įkūrė būstinę „Viknaland“ gamyklos teritorijoje Dimeryje. Rusams pabėgus, jos teritorijoje buvo rastas 83-iosios atskirosios šturmo brigados minosvaidžių būrio personalo sąrašas. Šis padalinys Rusijoje turi elito reputaciją.

„TP-Link Archer AX53“ - „Wi-Fi 6“ maršrutizatorius, siūlantis didžiulę spartą, puikią aprėptį ir funkcijų turtingą programėlę (Apžvalga)
6376

„TP-Link Archer AX53“ – modernus maršrutizatorius, palaikantis „Wi-Fi 6“ technologiją ir siūlantis net 3 Gb/s spartą. Tai – įrenginys moderniems namams, kuriuose yra daug internetą naudojančių prietaisų, ypač tinkantis kompiuterinių žaidimų entuziastams bei visiems, kuriems svarbus greitas ir patikimas ryšys.

Išsamiau

Tačiau, kaip išsiaiškino žurnalistai, dauguma šiame sąraše esančių „elitinių“ karių neturi aukštojo išsilavinimo. Jie baigė 9, 11 klasių arba technikumą.

Būrio vado pavaduotojas – 29 metų seržantas Viačeslavas Jurtajevas, kilęs iš Vladivostoko. Bėgdamas Jurtajevas net paliko Rusijos gynybos ministerijos išduotą leidimą.

Pastebima, kad okupantai savo anketas socialiniuose tinkluose stengiasi slėpti, kad nebūtų su jais siejami.

Pavyzdžiui, 23 metų eilinis Vadimas Daminovas iš Omsko miesto socialiniame tinkle „Klasiokai“ įrašytas kaip Vadimas Orlovas. Iš puslapio matyti, kad profilis aktyvus.

 

Kitas gyventojas, 20-metis eilinis Danilas Kalininas iš Usūrijos, socialiniame tinkle „Vkontakte“ įrašytas kaip Danija Jakovleva. Jis taip pat reguliariai lankosi savo puslapyje. Tačiau paskutinis įrašas buvo paskelbtas vasario 18 dieną – likus savaitei iki plataus masto karo. Okupanto puslapyje rašoma, kad jis yra vedęs Viktoriją Kalinin.

Seniausias iš Kijevo srityje rastų okupantų sąraše yra 39 metų seržantas Andrejus Bikbulatovas iš Usūrijos. Okupanto žmonos puslapyje „Klasiokai“ – daug bendrų nuotraukų su vyru. Taip pat platina propagandines žinutes apie karą Ukrainoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(21)
(0)
(21)

Komentarai ()

Susijusios žymos: