[Žinios trumpai] Ukrainos Azovo batalionas teigia, kad Rusija panaudojo cheminį ginklą apgultame Mariupolyje: jau sureagavo Vakarai  ()

Ukrainos Azovo pulkas balandžio 11 dieną pranešė, kad Rusija panaudojo nuodingą medžiagą prieš Ukrainos karius Mariupolyje, apgultame Azovo jūros uoste.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-12 [Žinios trumpai] Ukrainos Azovo batalionas teigia, kad Rusija panaudojo cheminį ginklą apgultame Mariupolyje: jau sureagavo Vakarai  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Azovo lyderis Andrijus Biletskis sakė, kad trys žmonės turi aiškių apsinuodijimo cheminėmis medžiagomis požymių. Jis pridūrė, kad „pragaištingų pasekmių“ jų sveikatai nėra.

Šis teiginys buvo pateiktas po Rusijos įgaliotinių Donbase raginimo panaudoti cheminį ginklą prieš Azovą.

Jei pasitvirtins, tai pirmasis žinomas Rusijos cheminio ginklo panaudojimas per agresiją prieš Ukrainą. Vakarų lyderiai pažadėjo sustiprinti atsaką į Rusijos agresiją cheminės atakos atveju.

Azovas teigė, kad nuodinga medžiaga buvo išplatinta bepiločiu orlaiviu. Jo aukos jaučia dusulį ir vestibulocerebellinę ataksiją (valingų judesių koordinacijos sutrikimas), pranešė pulkas.

„TP-Link Archer AX53“ - „Wi-Fi 6“ maršrutizatorius, siūlantis didžiulę spartą, puikią aprėptį ir funkcijų turtingą programėlę (Apžvalga)
6221

„TP-Link Archer AX53“ – modernus maršrutizatorius, palaikantis „Wi-Fi 6“ technologiją ir siūlantis net 3 Gb/s spartą. Tai – įrenginys moderniems namams, kuriuose yra daug internetą naudojančių prietaisų, ypač tinkantis kompiuterinių žaidimų entuziastams bei visiems, kuriems svarbus greitas ir patikimas ryšys.

Išsamiau

Anksčiau, balandžio 11 d., Rusijos įgaliotinių Donecke atstovas Eduardas Basurinas padarė pareiškimą dėl Rusijos bandymų užgrobti Mariupolio gerai įtvirtintą Azovo plieno gamyklą, kurią valdo Azovas. Mariupolį Rusija apgulė nuo vasario pabaigos.

„Yra požeminiai aukštai (prie Azovstal), todėl dabar nėra prasmės šturmuoti šį objektą“, – sakė jis. „Galime nužudyti daug mūsų karių, o priešas nepatirs aukų. Štai kodėl šiuo metu turėtume sugalvoti, kaip užblokuoti šią gamyklą ir rasti visus būdus patekti ir išeiti. Ir po to turėtume prašyti savo cheminių pajėgų, kad surastų būdą, kaip išrūkyti šiuos kurmius iš jų skylių“.

 

Didžioji Britanija bando patikrinti pranešimus, kad Rusija panaudojo cheminį ginklą atakoje prieš apgultą Ukrainos Mariupolio miestą, pirmadienį socialiniame tinkle „Twitter“ rašė JK užsienio reikalų sekretorė Liz Truss.

"Bet koks tokių ginklų panaudojimas būtų bejausmis šio konflikto eskalavimas, ir mes reikalausime Putino ir jo režimo atsakomybės", - rašė ji.

Pentagono atstovas spaudai Johnas Kirby pareiškime sakė, kad JAV negali patvirtinti pranešimo apie drono cheminė ataką Mariupolyje. Tačiau Kirby atkreipė dėmesį į nuolatinį administracijos susirūpinimą „dėl Rusijos potencialo Ukrainoje panaudoti įvairias riaušes malšinančias medžiagas, įskaitant ašarines dujas, sumaišytas su cheminėmis medžiagomis“.

 

Rusija melagingai apkaltino Ukrainą cheminio ir biologinio ginklo programomis. Vakarų valdžia teigė, kad tai gali reikšti Rusijos ketinimus panaudoti masinio naikinimo ginklus ir suversti kaltę Ukrainai.

Tiek JAV prezidentas Joe Bidenas, tiek NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas yra sakę, kad Rusijos cheminio ginklo panaudojimas būtų raudona linija ir iš esmės pakeistų konflikto pobūdį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(0)
(12)

Komentarai ()