[Žinios trumpai] Gresia naujas konfliktas? Alžyras teigia, kad Marokas pasienio zonoje atakavo sunkvežimių vilkstinę: kas vyksta? (Video)  ()

Alžyras antradienį pasmerkė Maroko įvykdytą ataką prieš sunkvežimių vilkstinę Mauritanijos ir ginčijamos Vakarų Sacharos teritorijos pasienio zonoje, sakydamas, kad tai sukels pavojų Jungtinių Tautų bandymams sumažinti įtampą regione.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-13 [Žinios trumpai] Gresia naujas konfliktas? Alžyras teigia, kad Marokas pasienio zonoje atakavo sunkvežimių vilkstinę: kas vyksta? (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Remiantis Alžyro spaudos pranešimais, tariama ataka įvyko sekmadienio rytą Ain Bentli regione.

„Alžyras griežtai smerkia tikslines žmogžudystes, įvykdytas naudojant sudėtingus karo ginklus prieš civilius“, – sakoma Alžyro užsienio reikalų ministerijos pranešime.

Iš Mauritanijos ar Maroko jokios tiesioginės reakcijos nebuvo.

Marokas retai apgyvendintą Vakarų Sacharą laiko savo teritorijos dalimi. Alžyro remiamas „Polisario“ frontas nori čia įkurti savo valstybę.

Rabatas nekreipė dėmesio į panašų kaltinimą lapkritį, kai Alžyras pareiškė, kad Marokas nusitaikė į Alžyro sunkvežimius rytinėje Vakarų Sacharos dalyje, kur 2020 metais „Polisario“ paskelbė atnaujinanti „ginkluotą kovą“.

„TP-Link Archer AX53“ - „Wi-Fi 6“ maršrutizatorius, siūlantis didžiulę spartą, puikią aprėptį ir funkcijų turtingą programėlę (Apžvalga)
6228

„TP-Link Archer AX53“ – modernus maršrutizatorius, palaikantis „Wi-Fi 6“ technologiją ir siūlantis net 3 Gb/s spartą. Tai – įrenginys moderniems namams, kuriuose yra daug internetą naudojančių prietaisų, ypač tinkantis kompiuterinių žaidimų entuziastams bei visiems, kuriems svarbus greitas ir patikimas ryšys.

Išsamiau

Tačiau rimtų kautynių įrodymų nėra. Marokas pareiškė, kad yra įtrauktas į JT tarpininkaujant sudarytą paliaubų susitarimą, tačiau reaguos į bet kokią ataką prieš Vakarų Sacharos teritorijas.

Alžyro ir Maroko santykiai buvo blogi pastaruosius kelis dešimtmečius, o siena tarp jų uždaryta nuo 1994 m.

Alžyras nutraukė ryšius su Maroku praėjusių metų rugpjūtį, apkaltindamas savo kaimyną dirbant kartu su Izraeliu, siekiant pakenkti jo saugumui, pakurstant gaisrus Kabilės regione ir remiant nepriklausomybės grupę Amazigh kalbančiame regione.

 

Tada Alžyras uždarė savo oro erdvę visiems Maroko orlaiviams ir sustabdė dujotiekio, kuriuo per Maroką gabenamos dujos į Ispaniją, sandorį.

Marokas kaltinimus pavadino melagingais ir absurdiškais.

Rabatas teigia, kad daugiausia, ką jis gali pasiūlyti kaip politinį Vakarų Sacharos konflikto sprendimą, yra autonomija savo suvereniteto ribose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(1)
(3)

Komentarai ()