[Žinios trumpai] Dvi raketos pataikė į rusų laivą „Moskva“, anksčiau atakavusį Gyvačių salą: kreiseris stipriai apgadintas ir dega (Video, PAPILDYTA)  (4)

Ukrainos gynėjai užpuolė Rusijos laivyno flagmaną – raketų kreiserį „Moskva“. Apie tai praneša savanoris Seržas Marko.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-14 [Žinios trumpai] Dvi raketos pataikė į rusų laivą „Moskva“, anksčiau atakavusį Gyvačių salą: kreiseris stipriai apgadintas ir dega (Video, PAPILDYTA)  (4)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Į Rusijos Juodosios jūros laivyno laivą „Moskva“ pataikė dvi Ukrainos raketos. Laivas užsidegė, jame, kaip rašo UNIAN, gali būti apie 500 žmonių.

Žurnalistas Seržas Marko apie Rusijos kreiserio ataką pranešė feisbuke, jo informaciją patvirtino Odesos srities valstybinė administracija. „Į kreiserį „Moskva“ ką tik pataikė dvi raketos. Jis stovi, dega. O jūroje siaučia audra“, – feisbuke rašė žurnalistas.

Kreiseris „Moskva“ buvo vienas iš dviejų laivų, atakavusių Ukrainos Gyvačių salą, kurios gynėjai rusus pasiuntė ant trijų raidžių.

„TP-Link Archer AX53“ - „Wi-Fi 6“ maršrutizatorius, siūlantis didžiulę spartą, puikią aprėptį ir funkcijų turtingą programėlę (Apžvalga)
6228

„TP-Link Archer AX53“ – modernus maršrutizatorius, palaikantis „Wi-Fi 6“ technologiją ir siūlantis net 3 Gb/s spartą. Tai – įrenginys moderniems namams, kuriuose yra daug internetą naudojančių prietaisų, ypač tinkantis kompiuterinių žaidimų entuziastams bei visiems, kuriems svarbus greitas ir patikimas ryšys.

Išsamiau

Anksčiau Ukrainos kariuomenė apgadino Rusijos fregatą „Admirolas Essen“.

Kaip pranešė Ukrainos naujienų agentūra, balandžio 4 dieną Rusija dėl audros sumažino karo laivų aktyvumą Juodojoje jūroje.

Anksčiau Ukrainos ginkluotosios pajėgos Zaporožės srities Berdiansko uoste sunaikino didelį Rusijos desantinį laivą „Saratov“, dar du Rusijos Federacijos laivai „Caesar Kunikov“ ir „Novočerkaskas“ buvo apgadinti per Ukrainos pajėgų puolimą.

PAPILDYTA

 

Rusija ketvirtadienį pranešė, kad jos Juodosios jūros laivyno flagmanas buvo rimtai apgadintas, o jo įgula buvo evakuota po sprogimo, kuris, anot Ukrainos pareigūno, įvyko po raketos smūgio.

Rusijos gynybos ministerija pranešė, kad dėl gaisro raketų kreiseryje „Moskva“ sprogo amunicija, pranešė naujienų agentūra „Interfax“.

Jame nenurodoma, kas sukėlė gaisrą, tačiau Ukrainos regiono aplink Juodosios jūros Odesos uostą gubernatorius Maksimas Marčenko sakė, kad į Maskvą pataikė dvi Ukrainoje pagamintos sparnuotosios priešlaivinės raketos „Neptūnas“.

186 metrų ilgio raketų kreiseris „Moskva“ buvo pastatytas devintojo dešimtmečio pradžioje tuometinėje SSRS.

 

Tai buvo pagrindinis sovietų laivyno „Project 1164 Atlant" klasės laivas. Iš pradžių jis vadinosi „Slava", bet vėliau pervadintas į „Moskva".

Pagrindinė karo laivo ginkluotė – priešlaivinės raketos P-1000 Vulkan.

Kreiseris, kuris 2000 m. tapo Juodosios jūros laivyno flagmanu, atliko pagrindinį vaidmenį per Rusijos karinę kampaniją Sirijoje, kuri prasidėjo 2015 m.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(35)
(1)
(34)

Komentarai (4)