[Žinios trumpai] Ukraina pastebėjo didelį pokytį Rusijos kariuomenės strategijoje - jau peržengia karinės logikos ribas ir nebeįmanoma nieko nuspėti  ()

Tolesni Rusijos veiksmai tampa vis sunkiau nuspėjami, nes, atrodo, jie nėra gerai planuoti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainoje keliama versija, kad Rusija laikosi naujos karo logikos - „Jei mes nežinom, ką darom, tai ir priešas negali nuspėti mūsų veiksmų“.

Šiuo metu Rusija netoli Sumų regiono, bet dar savo sienos pusėje, kaupia karinę techniką. Ką su ja ketina veikti - Ukraina nežino. Aišku, logiškas atsakymas yra „pulti Ukrainą“, bet kur ir kaip? Gynybos ministro pavaduotoja Anna Maliar mano, kad Rusija neturi ilgalaikės strategijos.

„TP-Link Archer AX53“ - „Wi-Fi 6“ maršrutizatorius, siūlantis didžiulę spartą, puikią aprėptį ir funkcijų turtingą programėlę (Apžvalga)
6230

„TP-Link Archer AX53“ – modernus maršrutizatorius, palaikantis „Wi-Fi 6“ technologiją ir siūlantis net 3 Gb/s spartą. Tai – įrenginys moderniems namams, kuriuose yra daug internetą naudojančių prietaisų, ypač tinkantis kompiuterinių žaidimų entuziastams bei visiems, kuriems svarbus greitas ir patikimas ryšys.

Išsamiau

„Neįmanoma pasakyti, ar puolimas prasidės iš ten. Jei prieš vasario 24 dieną Rusija turėjo trumpalaikius, bet aiškius strateginius planus, dabar jie to nebeturi. Dabar jie planuoja viską pagal situaciją“, teigia Maliar.

Maliar mano, kad dabar Putino ir jo karinės vadovybės veiksmai yra neprognozuojami, grįsti emocijomis. Todėl kai kurie Rusijos karinių pajėgų veiksmai neseka įprastų karinės logikos linijų. „Jie nėra racionalūs, todėl sunku ką nors tiksliai prognozuoti“, teigia Maliar.

 

Tiesa, Ukrainai tai nėra į naudą. Kadangi Rusijai, atrodo, mažai rūpi patiriami nuostoliai, Rusija gali staiga pradėti puolimą ir veržtis gilyn į Ukrainos teritoriją. Ir dabar neatmetama cheminių ginklų panaudojimo tikimybė.

(29)
(3)
(26)

Komentarai ()

Susijusios žymos: