[Žinios trumpai] Kodėl rusai prievartauja ukrainiečius? Kriminologas įvardijo okupantų žiaurumo priežastį ir tai dar baisiau nei atsitiktinis žiaurumas (Video)  ()

Rusijos Federacijos kariuomenė veikia pagal planą ir konkrečias komandas, mano ekspertas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Užpuolikai ne tik žudo ukrainiečius, bet ir prievartauja moteris ir vaikus, juos skriaudžia ir kankina. Rusai vykdė nesuvokiamus žiaurumus Kijevo srityje, tokie patys žiaurumo atvejai gali būti visur, kur „rusų pasaulis“ įkėlęs koją. Kodėl rusai prievartauja ukrainiečius, sakė teismo medicinos ekspertas, psichologas ir kriminologas Jurijus Irchinas.

Ukrainiečiai negali suprasti, kas ir kodėl verčia okupantus daryti tokius baisius žiaurumus. Psichologas mano, kad rusai šiuos baisumus rengia sąmoningai.

„Daugiau nei du vienkartiniai atvejai, tai jau yra sistema. Tai rodo, kad žmonės tai darė ne tik sąmoningai, bet ir algoritmiškai, tai yra, atliko konkrečią užduotį“ – sako Irchinas.

Psichologas taip pat pasakojo, kodėl rusai tyčiojasi iš ukrainiečių. Anot Irchino, okupantams Ukrainos gyventojai jau yra mirę.

„TP-Link Archer AX53“ - „Wi-Fi 6“ maršrutizatorius, siūlantis didžiulę spartą, puikią aprėptį ir funkcijų turtingą programėlę (Apžvalga)
6219

„TP-Link Archer AX53“ – modernus maršrutizatorius, palaikantis „Wi-Fi 6“ technologiją ir siūlantis net 3 Gb/s spartą. Tai – įrenginys moderniems namams, kuriuose yra daug internetą naudojančių prietaisų, ypač tinkantis kompiuterinių žaidimų entuziastams bei visiems, kuriems svarbus greitas ir patikimas ryšys.

Išsamiau

„Konkretus tikslas yra nuslopinti, nužudyti. Ir aš esu įsitikinęs, kad kai jie atėjo pas mus, į mūsų teritoriją, iš tikrųjų mes jiems nebeegzistavome. Žmonės, kuriuos jie skriaudė, jiems jau buvo mirę. Todėl jie darė ką norėjo. Jiems nebuvo tiesiog duota laisva valia elgtis kaip nori, ne, jiems buvo aiškiai nurodyta daryti kaip tik tokius veiksmus. Tai ką nori, tada daryk – išžagink, plėšk, žudyk“, – pastebėjo ekspertas.

Paklaustas, ar okupantai nedarys tokių pačių siaubingų žiaurumų kituose Ukrainos miestuose, Irchinas liūdnai atsakė, kad rusai visur elgsis žiauriai. Jis taip pat pastebėjo, kad pastaruoju metu visuomenėje pasigirsta nuomonių, kad okupantai neva turi išsigimimo požymių. Tiesą sakant, ekspertas tvirtina, kad Rusijos kariuomenė yra „visiškai normalūs adekvatūs žmonės“.

 

„Jie puikiai supranta, ką daro. Ir daro būtent tai, ką liepė. Gal kai kam tai patinka. Kai kam gali ir nepatikti. Kai sakoma, kad pasąmonė galėjo suveikti, gyvuliškas instinktas viduje netyčia pabudo, tai per paprastas paaiškinimas. Nė vienam gyvuliškas instinktas nepabunda viduje, jie aiškiai sekė aiškų instrukcijų rinkinį“, – sakė Irchinas.

Be to, jis pridūrė, kad remtis gyvuliškais instinktais ir ieškoti kažkokių žiaurumo priežasčių reiškia pateisinti įsibrovėlių veiksmus. Tai neteisinga, visi turėtų būti atsakingi už smurtą – ir kariuomenė, ir tie, kurie jiems davė tokius įsakymus. Įsakymai atkeliavo iš pačio viršaus – gynybos ministro ir Putino.

 

Kriminologas taip pat pakomentavo baisų įvykį, kai Pskovo desantininkas smurtavo prieš kūdikį. Tai buvo konkretus tikslas – nuslopinti valią, nuslopinti valią priešintis. Okupantai parodė, kad jiems nieko nėra švento ir niekada nebus.

Prievartautojai, kurie Ukrainoje smurtavo prieš moteris ir vaikus, gali grįžti namo, jei jie nebus neutralizuoti. Tada jie gali nukreipti smurtą į savo šeimas.

„Kadangi jie visi skirtingi, kiekvienas tai patirs savaip. Kažkas perims smurtą į civilinį gyvenimą. Kažkas nusižudys, nes psichika gali tiesiog nesusitvarkyti. Reakcija gali būti skirtinga“ – sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(8)
(0)
(8)

Komentarai ()