[Žinios trumpai] Žuvusio okupanto telefone surado perspėjimą broliui: „Neik į Ukrainą! Bausmė už dezertyravimą yra geresnė nei dalyvavimas kare“  ()

Didelė dalis Rusijos karių Ukrainoje yra labai jauni, dar nepatyrę karo baisumų. Tai, kad jie čia susidūrė su aršiu pasipriešinimu ir patyrė milžiniškų nuostolių, juos šokiruoja. Vieno nukauto rusų kario telefone aptikta žinutė broliui yra geras pavyzdys, ką rusai iš tikrųjų galvoja apie šį karą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienas rusų karys broliui paliko balso pranešimą, o netrukus po to buvo nukautas. Iš tikrųjų, ukrainiečiai nukautų priešų telefonuose dažnai ranka nutrūkusių pokalbių su šeimomis. Bet tokios perspėjančios žinutės kitiems jauniems vyrams nėra dažnos.

„Tai čia nereikėtų vykti, net nesvarstyk to. Čia žmonės žūsta. Jų kūnų net nerenka. Niekas tavęs nesaugos“, sakė okupantas. Tuomet jis pasakojo, kaip jo bendražygiai buvo pasimetę, kai pateko į susidūrimą su Ukrainos kariais - jie bėgo atsitiktinai pasirinkta kryptimi.

Karys savo brolį perspėjo, kad bausmė už dezertyravimą yra geriau nei dalyvavimas kare - juk bent liksi gyvas, nes Ukrainoje lengva žūti. Kaip pavyzdį jis paminėjo savo draugą, kuris žuvo sėdėdamas šalia jo. Vėliau jis pats tapo tokiu pavyzdžiu.

(36)
(1)
(35)

Komentarai ()

Susijusios žymos: