[Žinios trumpai] Kaip ant delno – „Google Maps“ panaikino maskuotę ir leido kiekvienam apžiūrėti Rusijos karines bazes (Foto)  ()

„Google“ žemėlapiuose atskleidė Rusijos karines bazes, nes bendrovė pašalino neryškius vaizdus, saugančius slaptas šalies vietas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-19 [Žinios trumpai] Kaip ant delno – „Google Maps“ panaikino maskuotę ir leido kiekvienam apžiūrėti Rusijos karines bazes (Foto)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmadienį internete viešai atverti kariniai objektai visoje Rusijoje. „Google Maps“ nustojo slėpti „jautrias vietas“ Rusijoje dėl Rusijos invazijos į kaimynę Ukrainą. Ukrainos ginkluotosios pajėgos socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė apie „Google“ vykdomos Rusijos bazių cenzūros pabaigą.

Didelės raiškos palydovinės nuotraukos, dabar pasiekiamos „Google“ žemėlapiuose, leidžia beveik bet kuriam interneto vartotojui apžiūrėti itin slaptas Rusijos vietas, įskaitant ne tik karinio jūrų laivyno objektus, bet ir karines bazes, skrydžių bandymų centrus, tarpžemyninių balistinių raketų šaudymo pozicijas ir oro bazes, esančias netoli pagrindinių miestų, tokių kaip Kurskas.

Pagal numatytuosius nustatymus „Google“ (ir kiti žemėlapių paslaugų teikėjai) bendradarbiauja su vyriausybėmis visame pasaulyje, siekdama sulieti slaptų svetainių vietą, įskaitant karines vietas, kurių negalima atskleisti „Google“ žemėlapiuose, „Google Earth“ ir kitose žemėlapių platformose.

„Twitter“ vartotojai jau nustatė keletą įdomių vietų. Nuotraukose, darytose Rusijos oro bazėje Lipecke, matyti iš dalies išardyti MiG-31 (o gal MiG-25). Kitame pavaizduoti keli patriotinėmis spalvomis nudažyti naikintuvai „Sukhoi“, iš kurių bent vienam taip pat trūksta sparnų.

 

 

Žukovskio oro uoste netoli Maskvos matyti kai kurių keistenybių, stovinčių lauke, nes jis yra bandomojo skrydžio centras, įskaitant „Buran“ kosminį erdvėlaivį ir „Sukhoi Su-47“ technologijos demonstratorių.

 

Nors „Google“ žemėlapiai, atskleidžiantys itin slaptų Rusijos karinių vietų buvimo vietą, yra didelė naujiena interneto vartotojams, šiuo metu internete vyksta diskusijos, ar tokie duomenys gali padėti Ukrainos kariams, ar ne.

Tačiau tema yra labai sudėtinga, ir bet kokia prielaida būtų beveik tik spėjimas. Vieni mano, kad Ukraina jau turi tokią informaciją, surinktą naudojant savo sistemas arba gautą iš kitų valstybių, kiti primena, kad šiuo metu šalis yra sutelkusi dėmesį į savo sienų gynimą, o Rusijos bazių vieta šiaip nelabai padeda.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(43)
(2)
(41)

Komentarai ()