[Žinios trumpai] JAV paskaičiavo, kokia yra tikimybė, kad Rusija panaudos branduolinius ginklus  ()

Anksčiau Rusija nedviprasmiškai Vakarams grasino branduoliniais ginklais.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-21 [Žinios trumpai] JAV paskaičiavo, kokia yra tikimybė, kad Rusija panaudos branduolinius ginklus  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV nemato jokių požymių, kad Rusija ėmėsi kokių nors veiksmų, siekdama paruošti branduolinius ginklus naudojimui karo metu, tačiau du šaltiniai, susipažinę su naujausiais žvalgybos vertinimais, CNN sakė, kad JAV pareigūnai yra labiau susirūpinę dėl Rusijos grėsmės juos panaudoti nei bet kada nuo tada kai pasibaigė Šaltasis karas.

Tačiau šaltiniai pabrėžė, kad vis dar mažai tikėtina, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas panaudotų kokį nors branduolinį ginklą, o vienas iš šaltinių nurodo, kad jo panaudojimo tikimybė yra apie 1%.

Pentagono prioritetas visada buvo bet kokios galimos branduolinės veiklos stebėjimas, tačiau netrukus po to, kai Rusija pradėjo invaziją vasario mėnesį, Putinas įsakė padidinti šalies branduolinio lygio parengtį.

 

Antradienį (balandžio 19 d.) Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas atmetė Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio perspėjimą, kad Rusija gali būti pasirengusi panaudoti branduolinį ginklą Ukrainoje, pabrėždamas, kad Rusija istoriškai buvo prieš tokių ginklų naudojimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(2)
(13)

Komentarai ()