[Žinios trumpai] Kokia ginkluotė įtraukta į antrąjį 800 milijonų dolerių JAV karinės pagalbos Ukrainai paketą – tarp jų specialiai Ukrainai sukurti dronai  ()

JAV vyriausybė ketvirtadienį paskelbė, kad siunčia Ukrainai antrąjį pagalbos paketą, kurio vertė – 800 mln. USD. Kas jį sudaro?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ketvirtadienį apie tai paskelbta praėjus vos kelioms dienoms po to, kai JAV pristatė panašų 800 mln. USD vertės karinės pagalbos paketą Rytų Europos valstybei.

Remiantis Gynybos departamento pranešimu, naujajame karinės pagalbos pakete yra 72 155 mm haubicos ir 144 000 artilerijos šovinių; 72 taktinės mašinos, naudojamos haubicoms vilkti; daugiau nei 121 „Phoenix Ghost Tactical“ dronas; ir lauko įranga bei atsarginės dalys.

Ketvirtadienį Pentagono spaudos sekretorius Johnas Kirby sakė, kad „Phoenix Ghost“ taktinius bepiločius orlaivius „sparčiai sukūrė oro pajėgos, reaguodamos būtent į Ukrainos reikalavimus“, pranešė „The Hill“.

Ankstesniame 800 milijonų dolerių karinės pagalbos pakete, išsiųstame Ukrainai, buvo 300 taktinių bepiločių orlaivių „Switchblade“ ir kitų karinių ginklų.

Kirby teigė, kad „Phoenix Ghost“ dronai yra panašūs į „Switchblade“ bepiločius orlaivius, nes jie gali būti skraidinami nuotoliniu būdu ir turi nedidelę sprogstamąją raketą, galinčią atakuoti transporto priemones ar personalą.

Pasak JAV armijos įsigijimo paramos centro, haubicos teikia „tiesioginę, sustiprinančią ir bendrą artilerijos ugnies paramą manevrinėms pajėgoms“.

 

„Per pastaruosius du mėnesius rekordiniu greičiu gabenome ginklus ir įrangą į Ukrainą“, – sakė JAV prezidentas Bidenas.

Bidenas taip pat paskelbė, kad be 800 mln. karinės pagalbos paketo jo administracija taip pat siunčia Ukrainai „papildomą 500 mln. USD tiesioginės ekonominės pagalbos paketą“.

Gynybos departamento duomenimis, po Rusijos invazijos į Ukrainą vasario 24 d., JAV išsiuntė Ukrainai karinę pagalbą maždaug 3,4 mlrd. USD.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(0)
(11)

Komentarai ()