[Žinios trumpai] Jau greitai Rusijoje dėl elektronikos stygiaus prasidės „laukiniai vakarai“  ()

Antroje metų pusėje kompiuterių trūkumo bus galima išvengti, jei Rusijoje pradės veikti lygiagretaus importo mechanizmas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Užsienio elektronikos ir buitinės technikos atsargų sandėliuose ir Rusijos parduotuvių lentynose išliks iki vasaros.

Apie tai praneša „Ekonominė tiesa“, remdamasi Rusijos laikraščiu „Izvestija“.

Leidinio pašnekovų teigimu, prognozė teisinga, jei Rusijoje nedidės technikos paklausa ir į šalį bus atgabentos žiemą užsakytos prekių siuntos, kurios „užstrigusios Europoje“.

Kai kurie iš jų prognozuoja, kad atsargos baigsis tik rugpjūčio-rugsėjo mėnesiais. Dėl komponentų ir gatavų gaminių tiekimo sunkumų asortimentas parduotuvėse gali susiaurėti, sakė elektronikos gamintojų ir pardavėjų asociacijos RAEC atstovas.

Šaltinis viename iš prekybos tinklų pažymėjo, kad dėl augančių kainų ir vasario pabaigoje – kovo pradžioje elektronikos paklausa gali smarkiai kristi.

Kitas laikraščio pašnekovas atkreipė dėmesį į tai, kad tam tikrų kategorijų įrangą ir elektroniką per trumpą laiką būtų sunku pakeisti kitais prekių ženklais: kalbame apie aukščiausios kokybės buitinę techniką, flagmanus išmaniuosius telefonus ir išmaniuosius laikrodžius, žaidimų pultus ir kitus įrenginius.

 

Rusijos Federacijos pramonės ir prekybos ministerija patikino, kad stebi situaciją mažmeninės prekybos tinkluose, prekiaujančiuose buitine technika ir elektronika.

Nuo balandžio 13 dienos susiformavo pakankamai šaldytuvų, skalbimo mašinų, išmaniųjų telefonų, elektrinių virdulių, televizorių, stacionarių kompiuterių, mikrobangų krosnelių, dujinių ir elektrinių viryklių su orkaitėmis atsargos, teigia ministerija.

Naujų siuntų į Rusiją kol kas nėra. Antrąjį pusmetį kompiuterių trūkumo bus galima išvengti, jei Rusijoje veiks lygiagretaus importo mechanizmas – produkcijos importas į Rusiją be autorių teisių turėtojo leidimo, tuomet prekių siuntos gali atkeliauti iš Turkijos, Kazachstano, Uzbekistano.

 

„Anot laikraščio pašnekovo, lygiagretus importas teoriškai leidžia įvežti milijonus dalykėlių, tačiau tokių pristatymų reguliarumas nenuspėjamas, nes prekiautojai gali neturėti reikiamo kiekio prekių. Be to, tarp tokio importo rizikų yra gamintojo garantijų, patentuoto aptarnavimo ir palaikymo trūkumas, nesugebėjimas prijungti kai kurių funkcijų“, – reziumuoja laikraštis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(14)
(1)
(13)

Komentarai ()