[Žinios trumpai] Rusija keičia naftos pardavimo taisykles, prasidės naujas pasaulio šantažas  ()

Rusija neketina mesti šantažo taktikos ir toliau naudosis savo gamtinių išteklių svertais tarptautiniuose santykiuose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vladimiras Putinas anksčiau paskelbė, kad Vakarų šalys už dujas turės mokėti rubliais. Tai - kerštas Vakarams už pritaikytas sankcijas ir būdas sustiprinti rublį. Buvo šalių, kurios paskelbė, kad gali tai padaryti, kitos baksnoja į sutartis - apie tai jose nieko neminima.

Dabar pranešama, kad Rusijos valstybinė kompanija „Rosneft“ ruošiasi parduoti 6,5 mln. tonas naftos pakrovimui gegužę ir birželį. Pirkėjai už šią naftą taip pat turės atsiskaityti rubliais. Greita nafta, žinoma, vilioja pirkėjus Europoje ir Azijoje, bet pakeistas mokėjimo mechanizmas rodo, kad Rusija žada naudoti naftos pardavimus politiniams tikslams. Kaip ir dujų. Kaip visada.

„Rosneft“ teoriškai pasilieka galimybę priimti mokėjimus ir kita valiuta (nes reikia pinigų), bet gali tokius mokėjimus ir atmesti.

 

Kovo 23 dieną Rusija paskelbė, kad „nedraugiškos“ šalys už dujas turės mokėti rubliais. Galiojančiose sutartyse minimi tik eurai ir doleriai, todėl daugelis Vakarų valstybių nesutiko. Dabar panaši taktika bus taikoma ir naftos pardavimams. Rusija taip bandys sustiprinti rublį ir šantažuoti sankcijas pritaikiusias šalis.

(4)
(12)
(-8)

Komentarai ()