Va čia tai bomba – Elonas Muskas perima „Twitter“ už 44 mlrd. dolerių: kompanija priėmė Musko pasiūlymą, jau aiški jos ateitis (Video)  ()

„Twitter“ valdyba sutiko su milijardieriaus Elono Musko pasiūlymu pirkti kompaniją už 44 mlrd. USD.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mažiau nei prieš dvi savaites šokiruojantį pasiūlymą pateikęs Muskas sakė, kad „Twitter“ turi „didžiulį potencialą“, kurį jis išnaudos.

Jis taip pat paragino atlikti keletą pakeitimų – nuo ​​turinio apribojimų sušvelninimo iki netikrų paskyrų panaikinimo.

Iš pradžių įmonė atmetė Musko pasiūlymą, tačiau dabar ji paprašys akcininkų balsuoti už sandorio patvirtinimą.

Žurnalo „Forbes“ duomenimis, Muskas yra turtingiausias pasaulio žmogus, kurio grynoji turto vertė yra 273,6 mlrd. USD, daugiausia dėl jo valdomo elektromobilių gamintojo „Tesla“ akcijų. Jis taip pat vadovauja aviacijos ir kosmoso įmonei „SpaceX“.

„Žodžio laisvė yra veikiančios demokratijos pagrindas, o „Twitter“ yra skaitmeninė miesto aikštė, kurioje diskutuojama apie gyvybiškai svarbius žmonijos ateičiai reikalus“, – sakoma Musko pareiškime, skelbiančiame apie susitarimą.

Musko sandoris įvyko, kai „Twitter“ stengėsi sustabdyti dezinformacijos plitimą savo platformoje. Vienu garsiausių žingsnių pernai ji uždarė buvusio JAV prezidento Donaldo Trumpo paskyrą, bene įtakingiausią jos naudotoją, motyvuodama „smurto kurstymo“ rizika.

 

Nors dėl perėmimo džiaugėsi jo pasekėjai, D. Trumpas pirmadienį „Fox News“ sakė, kad neketina vėl prisijungti prie platformos ir liks savo socialiniame tinkle „Truth Social“.

 

Muskas teigė, kad jam nerūpi pirkimo ekonomija, tačiau jis patirs spaudimą pagerinti platformos finansinius rezultatus. Nepaisant savo įtakos, „Twitter“ retai atneša pelno, o vartotojų augimas, ypač JAV, sulėtėjo.

Vykdant perėmimą, kuris turėtų baigtis vėliau šiais metais, „Twitter“ akcijos bus pašalintos iš sąrašo ir taps privačiomis. Muskas teigė, kad tai suteiks jam laisvę daryti norimus verslo pokyčius.

Kas vadovaus įmonei, neaišku. „Twitter“ šiuo metu vadovauja Paragas Agrawalas, kuris praėjusį lapkritį perėmė pareigas iš įkūrėjo ir buvusio vadovo Jacko Dorsey.

 

Musko taikymasis į „Twitter“ judėjo nepaprastai greitai. Balandžio pradžioje paaiškėjo, kad Muskas tapo didžiausiu akcininku, įsigydamas 9,2 proc. kompanijos akcijų.

 

Tada jis buvo pakviestas prisijungti prie „Twitter“ valdybos, bet atmetė pasiūlymą, paskelbdamas netikėtą pasiūlymą dėl bendrovės, sakydamas, kad nori „atrakinti“ jos, kaip žodžio laisvės bastiono, potencialą.

„Twitter“ į tai sureagavo įdiegdama vadinamąją „nuodų piliulę“, kad atremtų Muską. Šis mechanizmas būtų sukėlęs sunkumų Muskui, jei jis būtų bandęs padidinti savo akcijų paketą įmonėje.

Tačiau „Twitter“ pozicija pasikeitė po to, kai Muskas atskleidė daugiau finansinės informacijos apie savo siūlomą sandorį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(1)
(8)

Komentarai ()