[Žinios trumpai] Karo ekspertas: Vakarai turi priemonių kaip sustabdyti branduolinę ataką jai nė neprasidėjus – būtų staigus smūgis Rusijai  ()

Vakarų šalys dėl nuolatinių Kremliaus grasinimų imasi priemonių užkirsti kelią Rusijos Federacijai panaudoti branduolinį ginklą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-28 [Žinios trumpai] Karo ekspertas: Vakarai turi priemonių kaip sustabdyti branduolinę ataką jai nė neprasidėjus – būtų staigus smūgis Rusijai  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Jie to neleis“ – apie tai „Ukraina 24“ eteryje pranešė karo ekspertas Olegas Ždanovas.

Ekspertas įsitikinęs, kad šiandien visi žvalgybos instrumentai yra nukreipti į Rusijos Federacijos branduolinių užtaisų saugyklas.

O. Ždanovas priminė, kad Didžioji Britanija jau yra pareiškusi, jog gali smogti atgal. Neseniai panašiai kalbėjo ir JAV valstybės sekretoriaus pavaduotoja politiniams reikalams Viktorija Nuland.

„Manau, kad tokie pareiškimai iš principo turėtų išblaivinti. Ypač tuos žmones, kurie dalyvauja šių ginklų panaudojimo algoritme. Net jei iš bunkerio ateis komanda jį panaudoti, manau, kad žvalgyba žinos, kas ten vyksta“, – pabrėžė ekspertas.

Branduolinių užtaisų saugyklų Rusijos Federacijoje nėra labai daug ir jos visos žinomos. Net paprasti piliečiai gali į jas žiūrėti žemėlapiuose, nes „Google“ pašalino visų strateginių objektų Rusijos Federacijos teritorijoje uždengimą.

„Todėl tas pats prevencinis smūgis, apie kurį kalba JK, gali būti atliktas įprastiniais ginklais, pavyzdžiui, kolonai, kuri gabens konteinerį su branduoline galvute į jo panaudojimo vietą. Kodėl gi ne, juolab kad, žinokite, Vakarų šalys turi tokią galimybę. Tie patys orlaiviai, kurie naudoja „Stealth“ sistemą, yra nematomi Rusijos oro gynybai. Jie gali pakilti, skristi pirmyn, pasiekę tikslą ir įvykdę užduotį, grįžti visiškai be nuostolių“, – sakė O. Ždanovas.

 

Jis mano, kad pats V. Putinas, atsižvelgiant į jo veiksmų logiką, vargu ar sustos, nes jo aplinka suinteresuota „dar truputėlį trypti žemę ir pažiūrėti į saulutę“ – teigia ekspertas. Ir būtent tai gali atlikti gana reikšmingą vaidmenį, kalbant apie branduolinio ginklo panaudojimo tikimybę.

Anksčiau JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas paragino nespekuliuoti grasinimais panaudoti branduolinį ginklą. Anot jo, tokio karo niekas nenori, nes laimėtojų jame nebus.

„Padarysime viską, kas įmanoma, kad konfliktas netaptų nekontroliuojamas, o Ukraina daro viską, ką gali, tarptautinė bendruomenė irgi yra sutelkta į tai. Bet kokie grasinimai dėl galimo branduolinio ginklo panaudojimo yra labai pavojingi“, – sakė Austinas.

 

Anksčiau S. Lavrovas netiesiogiai užsiminė, kad Rusija ateityje gali panaudoti branduolinį ginklą prieš Ukrainą.

Pasak prezidento Volodymyro Zelenskio, branduolinio smūgio grėsmė egzistuoja.

Dabar, Ukrainos ir užsienio žvalgybos duomenimis, Rusijos Federacija nerengia kovai savo raketų su branduolinėmis galvutėmis. JAV ir Didžioji Britanija jau pranešė Rusijai apie savo atsaką branduolinio ginklo panaudojimo atveju.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(84)
(1)
(83)

Komentarai ()